CJ Vrancea a început refacerea drumului distrus de apele râului Zăbala

Consiliul Judeţean Vrancea a început, marţi după-amiază, lucrările de refacere a sectorului distrus de apele râului Zăbala, în noaptea de Înviere, din drumul judeţean 205 D, Valea Sării-Năruja-Paltin-Nereju-Brădăceşti, aproximativ 6.000 de localnici din comunele Nereju şi Spulber rămânând izolaţi.
Romania TV
17 apr. 2012, 18:24
CJ Vrancea a început refacerea drumului distrus de apele râului Zăbala

Compania care realizează lucrările a trimis în zonă două excavatoare şi două buldozere, care au început lucrările de deviere a cursului râului Zăbala, transmite Mediafax.

Până la lăsarea serii, utilajele reuşiseră să croiască un nou curs pe care apa să curgă şi urma ca, după ce cursul apei va fi deviat, să fie blocată în totalitate zona pe unde a curs apa până în prezent, situaţie care a dus la distrugerea unei porţiuni din drumul judeţean 205 D.

În cursul zilei de miercuri, firma constructoare va aduce două cilindri compactori care vor fi folosiţi la refacerea stratului de balast.

„Operaţiunea numărul unu pe care trebuie să o facem este să deviem cursul apei pentru că el a fost deja deviat de la cursul lui normal din cauza faptului că râul nu este regularizat şi calibrat. Cursul va fi deviat cu ajutorul utilajelor, după care vom umple gaura de 70 de metri, vom stabiliza balastul şi vom turna un strat de egalizare în aşa fel încât drumul să devină, din nou, practicabil. Utilajele sunt deja aici. Important este că cetăţenii celor două localităţi sunt în siguranţă şi nu au niciun fel de problemă, cu excepţia faptului că nu pot circula cu maşinile pe acest drum. Până la sfârşitul săptămânii, această problemă va fi rezolvată, dar, din nefericire, vorbim de o rezolvare temporară”, a afirmat Marian Oprişan.

Primarii localităţilor izolate susţin că nu au înregistrat probleme deosebite, iar dacă vor apărea urgenţe vor folosi patru maşini de teren.

„Situaţia este gravă că nu se poate circula cu maşinile, dar nu sunt probleme în aprovizionarea magazinelor cu alimente de bază, şi nici cu alimentarea cu energie electrică. De asemenea, nu s-a înregisdtrat nicio urgenţă medicală, dar dacă, Doamne fereşte, vor apărea, atunci vom interveni cu patru maşini de teren. Sperăm ca până sâmbătă lucrările de refacere a drumului să fie finalizate, iar circulaţia să fie reluată pe acest drum”, a spus primarul comunei Spulber, Vasile Rusu.

Aproximativ 6.000 de localnici din comunele Nereju şi Spulber, judeţul Vrancea, sunt izolaţi după ce un drum judeţean a fost rupt de apele râului Zăbala, al cărui nivel a crescut ca urmare a ploilor din ultima perioadă, accesul în zonă fiind posibil doar cu autoturisme de teren.

Oamenii au rămas izolaţi în noaptea de Înviere, după ce drumul judeţean 205D, de la intrarea în comuna Spulber, a fost distrus de apele râului Zăbala, iar oamenii sunt nevoiţi să îşi facă drum prin curţi.

Drumul judeţean 205D se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea şi este în proces de reabilitare şi modernizare. Lucrările de reabilitare sunt realizate de firma UMB Spedition SA, deţinută de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu.

O comisie a Prefecturii Vrancea a fost trimisă în comunele Nereju şi Spulber pentru a evalua situaţia şi valoarea pagubelor.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!