„În zona Centrului Istoric, structura imobilelor încadrate în diferite clase de risc seismic – proprietate privată a statului sau proprietate mixtă – se prezintă astfel: risc seismic gradul I pericol public – 38 de imobile, în care sunt 87 de apartamente ocupate în prezent de 200 de cetăţeni; risc seismic gradul I – 11 imobile; risc seismic gradul II – 6 imobile. În ceea ce priveşte clădirile cu bulină de pe Calea Victoriei: imobile încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public – 12 clădiri; clasa I risc seismic – o clădire; clasa a doua – trei clădiri; clasa a treia – două cladiri”, a declarat primarul general Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.
Edilul-şef a precizat că înainte de a începe consolidarea acestor imobile, ele trebuie expertizate.
„În funcţie de concluziile raportului de expertiză se poate trece la serviciul de proiectare şi demararea execuţiei lucrărilor. Pentru fiecare fază, este necesară solicitarea din partea proprietarilor şi depunerea documentelor. Beneficiază de finanţare de la bugetul de stat imobilele încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public. Restituirea sumelor aferente consolidării se face de către proprietari în rate lunare egale în lei, fără dobândă, cu o durată de rambursare de 25 de ani de la data recepţiei”, a explicat Firea.
Firea: Vom înfiinţa o administraţie municipală pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, miercuri, că în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi înfiinţată o Administraţie municipală pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic, pentru că până acum nu a existat o coordonare a acestei activităţi, iar clădirile cu grad I de risc seismic, care prezintă pericol public, vor fi primele consolidate. DETALII, AICI.