CLASA PREGĂTITOARE: A început a doua etapă a înscrierilor

CLASA PREGĂTITOARE: A doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare a început, marţi, 25 martie, când părinţii ai căror copii nu au fost încă înscrişi trebuie să depună o cerere la secretariatul şcolii aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate. Afişarea la fiecare şcoală a listelor finale ale copiilor înscriţi în clasa I este programată pentru 11 aprilie 2014. După prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare, 99,24% dintre cereri au fost admise.
Iulian Tudor
24 mart. 2014, 12:41
CLASA PREGĂTITOARE: A început a doua etapă a înscrierilor

CLASA PREGĂTITOARE: Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv, au obligatia sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare. Prin exceptie, pentru anul scolar 2014-2015, parintii ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2014 inclusiv, pot sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. In acest caz, copiii trebuie evaluati psihosomatic, iar inscrierea lor se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora atesta pregatirea copiilor.

Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata. Pe locurile libere, se inscriu si, ulterior, se inmatriculeaza copiii care provin din alte circumscriptii scolare, inclusiv din alte localitati, in conformitate cu solicitarile parintilor

CITESTE SI: Remus Pricopie: Prima etapă de înscriere în CLASA PREGĂTITOARE s-a desfăşurat în bune condiţii

In situatia in care, la unitatea de invatamant exista mai multe cereri de inscriere a copiilor din afara circumscriptiei decat locuri libere, se vor aplica urmatoarele criterii generale de departajare a copiilor:

  •     existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului;
  •     existenta unui document care dovedeste ca este orfan de ambii parinti sau provine de la o casa de copii;
  •     existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un parinte;
  •     existenta unui frate/ a unei surori a copilului, inmatriculat/ inmatriculata in unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea.

Totodata, documentul citat stabileste ca, in cazul in care la o unitate de invatamant, pe ultimul loc liber, este inmatriculat un copil din alta circumscriptie scolara, fratele sau geaman/ sora sa geamana va fi admis/ admisa la aceeasi unitate, peste numarul de locuri alocat.

Topul primelor zece şcoli din Capitală, după concurenţă:

  • Liceul Teoretic „Dante Aligheri”
  • Şcoala Gimnazială „I. G. Duca”
  • Şcoala Gimnazială nr. 280
  • Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja”
  • Liceul Teoretic Waldorf
  • Şcoala Gimnazială nr. 97
  • Şcoala Gimnazială nr. 190
  • Şcoala Gimnazială „Herăstrău”
  • Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”
  • Şcoala Gimnazială „Pia Brătianu”

Ce acte sunt necesare la inscriere?

Potrivit documentului citat, inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se face in baza unei cereri-tip de inscriere, ce se completeaza online sau la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului. Completarea cererii-tip de inscriere se face prin introducerea in aplicatia informatica a datelor furnizate de parinte, iar validarea acesteia este obligatorie.

Parintele va depune, in momentul completarii fisei de inscriere, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului, care vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant.

In cazul in care cererea-tip de inscriere este completata pentru un copil care implineste varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013 inclusiv, parintele depune in plus si o copie a documentului prin care se comunica rezultatul pozitiv al evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului.

De asemenea, in cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintii vor depune si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare, enuntate mai sus.

In cazul in care solicita inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, parintele va mentiona in cererea-tip de inscriere daca este de acord cu inscrierea copilului, la scoala de circumscriptie, in situatia in care acesta nu va fi admis la scoala solicitata, din lipsa de locuri libere„, se mai precizeaza in metodologie.

Pentru validarea cererii-tip de inscriere, un membru al comisiei de inscriere din unitatea de invatamant tipareste fisa completata in aplicatia informatica, in prezenta parintelui. Dupa tiparire, cererea-tip de inscriere este verificata si semnata de parinte.

Potrivit metodologiei, conducerile unitatilor de invatamant vor asigura prezenta unui numar suficient de persoane din comisia de inscriere si vor stabili programul de lucru al comisiei in ture, atat in program de dimineata, cat si de dupa-amiaza, in intervalul orar 8.00-20.00 (luni-vineri), respectiv 8.00-13.00 (sambata).

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
Veste uriașă pentru Călin Georgescu. Va fi extrem de fericit: Întrunește condițiile
Playtech.ro
Scandal uriaș între Liviu Dragnea și Mihai Găinușă. Prezentatorul TV a fost concediat, politicianul nu s-a mai abţinut
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
București vs Cluj, competiția celor mai luxoase mașini. De două ori pe lună se vinde o mașină de 500.000 de euro
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Rețetă de vafe cu iaurt și scorțișoară. Întâi, te cucerește mirosul
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Notă de plată din 6 CIFRE în localul lui Joshua Castellano! A cheltuit aproape 2 salarii medii pe an din America
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă nouă pentru șoferi. Decizie pentru mașinile înmatriculate după 2001. Se plătește în plus din aprilie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Metoda Rezum redesenează tratamentul pentru adenomul de prostată la bărbați în vârstă
MediaFlux
Incredibila REACȚIE a lui Traian Băsescu când a văzut doi CERȘETORI pe stradă! FABULOS cum a reacționat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!