CLASA PREGĂTITOARE le dă bătăi de cap părinţilor.Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa întâi încep în mai puţin de două săptămâni, iar unii părinţii se dau peste cap să-şi înscrie copiii la şcolile bune, potrivit România TV. Ca să aibă şanse, sunt dispuşi să plătească bani grei pentru viza de flotant.
Pe internet au apărut deja cereri din partea părinţilor care vor să obţină vize de flotant. „Doresc viză de flotant pentru înscriere copil la şcoală. 100 de euro„, este doar unul din nenumăratele anunţuri apărute pe internet.
Nu lipsesc nici ofertele. „Proprietar, ofer viză de flotant în sector 4, locuiesc (…) la 30 metri de Şcoala nr. 111 „George Bacovia”, în apropiere şi grădiniţa de copiii cu program prelungit. Nu mai am pe nimeni ca flotant….seriozitate, aştept oferte„. Aceasta este oferta unui domn care acceptă să ia în spaţiu un părinte contra sumei de 300 de lei, însă negociabil.
După trei ani, Ministerul Educaţiei nu a găsit nici acum o măsură împotriva părinţilor care îşi cumpără ilegal viza de flotant pentru înscrierea copilului la şcoală.
Clasa pregătitoare a debutat în haos total în urmă cu doi ani. Anul acesta, înscrierile sunt organizate în două etape. Admiterea în clasa întâi şi clasa pregătitoare începe pe 24 februarie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 aprilie.
Vezi aici CALENDARUL ÎNSCRIERILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA ÎNTÂI în anul şcolar 2014-2015
La clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv. Copiii care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv pot fi înscrişi în clasa I, potrivit metodologiei.
Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014 inclusiv, pot să-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzatoare. În acest caz, copiii trebuie evaluaţi psihosomatic, iar înscrierea lor se face la solicitarea scrisă a părinţilor, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice arată că cei mici sunt pregătiţi.