Potrivit unei statistici date publicităţii, marţi, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, clasele de mecanici auto extrem de căutate sunt cele de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai” din Târgu Mureş, unde s-au înscris 112 elevi pe 56 de locuri, Liceul Tehnologic „Petru Maior2 din Reghin, unde s-au înscris 45 de elevi pe 28 de locuri. La polul opus se află Liceul Teoretic „Bocskai Istvan2 din Miercurea Nirajului, unde pe 28 de locuri s-au înscris 17 elevi, precum şi Liceul Tehnologic „Aurel Perşu” din Târgu Mureş, unde pe 112 locuri sunt înscrişi 93 de elevi, informează Agerpres.
O altă specializare căutată este cea de frizer-coafor-manichiurist, unde pe 56 de locuri s-au înscris 79 de candidaţi, dar şi cea de ospătar, unde pe 28 de locuri s-au înscris 30 de persoane, în timp de pe specializarea de comerciant-vânzător pe 28 de locuri s-au înscris 35 de persoane.
Clasele cele mai puţin căutate de elevi au fost cele de lucrător în agroturism, unde din 28 de locuri s-a ocupat unul, cele de confecţioner produse textile, unde din 28 de locuri s-au ocupat două, iar în clasele de specializare zugrav-vopsitor s-au ocupat patru locuri din 28.
La nivelul judeţului Mureş au fost proiectate 44 de clase, ceea ce înseamnă peste 1.300 de locuri, în toate meseriile cerute în zonă, începând cu domeniul construcţiilor, mecanică, auto, agricultură, industrie uşoară etc.
În urma primei etape de înscrieri, din cele 1.300 de locuri s-au ocupat peste 1.200.
Şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan, a precizat că metodologia şi calendarul de înscriere în şcoala profesională sunt flexibile şi durează până aproape de începerea anului şcolar, astfel încât şi elevii care susţin corigenţele în vară să le poată accesa.
În plus, în această etapă nu se organizează examen de admitere la şcolile profesionale, printre criteriile de departajare regăsindu-se mediile obţinute de candidat în clasele anterioare.
Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014. Tot ce trebuie să ştii despre calculul mediei, calendar şi înscrierea la liceu