Claudiu Năsui, noi explicaţii despre suspiciunile de fraudă cu bani europeni pentru IMM-uri. „Nu am absolut nicio problemă cu o remaniere”

Claudiu Năsui a declarat, vineri, nu se teme c-ar putea fi schimbat de la conducerea Ministerului Economiei, chiar dacă există suspiciuni de fraudă privind modul de obţinere a fondurilor europene pentru IMM-uri.
Razvan Mihalascu
26 feb. 2021, 12:56
Claudiu Năsui, noi explicaţii despre suspiciunile de fraudă cu bani europeni pentru IMM-uri.

Claudiu Năsui a fost întrebat dacă ar putea fi remaniat, în contexul măsura 3 prin care IMM-urile urmau să obţină bani europeni pentru investiţii a fost blocată pe fondul cercetărilor făcute de DNA.

„Nu am absolut nicio problemă cu o remaniere pentru că nu am făcut nimic greşit. Acele nereguli sunt lucruri care au ieşit la iveală ca urmare a acţiunilor de transparenţă pe care le-am făcut la Minister. Dacă nu eram transparenţi, nici nu se afla despre lucrurile ăstea”, a spus ministrul Economiei.

Citeşte şi: Cum încearcă Claudiu Năsui să „muşamalizeze” scandalul fraudelor cu bani europeni pentru IMM-uri. Paul Ene, şeful USR Sector 4 care a avut acces ilegal la platformă, e acum secretar de stat

Claudiu Năsui: „Nu mai mergem pe principiul primul venit, primul servit. „

Cât despre verificările făcute de Corpul de control al premierului în legătură cu granturile europene, Claudiu Năsui a spus că el a fost cel care a semnalat neregulile, iar măsurile, printre şi cea legată de cei peste 500 de milioane de euro, bani destinaţi IMM-urilor pentru investiţii, existau şi înaintea mandatului său.

„Erau nereguli care au fost ridicate tocmai de către mine şi tocmai într-o discuţie a mea cu premierul s-au întâmplat şi lucrurile acestea.

Măsurile acestea au început mult înainte să vin eu în Minister. Trebuie să scăpăm de mentalitatea de tip Cernobîl în care vedem că avem o problemă la stat şi ţinem butaforia că avem de toate. Avem o problemă. Trebuie să fim oneşti care este acea problemă şi care sunt soluţiile pentru ea”, a menţionat Claudiu Năsui.

De asemenea, ministrul Economiei a spus că vrea să debirocratizeze instituţia.

„Ca scopuri majore pentru noul an al Ministerului este debirocratizarea şi facerea unui mediu de afaceri în care toate companiile să fie ajutate de către stat, nu doar unele. Să nu mai trecem printr-un sistem în care politicul sau funcţionari publici au o influenţă ca să aleagă cine câştigă, cine pierde, cine e finanţat, cine nu e finanţat, să fie un lucru cât mai democratic şi cât mai corect. Nu ne dorim cei care au contacte la stat sau cei care sunt mai influenţi politic să ia finanţare, ci să ia toată economia şi toată lumea”, a spus minitrul Economiei.

Prezent la dezbaterile din comisiile de specialitate din Parlament, Năsui a spus că Ministerul Economiei va beneficia de un buget de peste şase miliarde de lei.

„Pentru bugetul Ministerului Economiei avem un buget de 6,6 miliarde de lei, din care 92% sunt scheme de ajutor de stat şi despăgubiri pentru companiile afectate de închiderile care au existat în economie ca urmare a COVID. Avem 4,5 miliarde de lei pentru scheme de ajutorare pe fondurile europene – măsurile 1,2 şi 3.

Încă un miliard de lei pentru schema HORECA care e despăbugire de 20% din diferenţa de cifră de afaceri între 2019 şi 2020.

Va fi dată de către stat. Marele element de noutate este că nu mai mergem pe principiul primul venit, primul servit. Nu folosim un alt criteriu arbitrar pentru a determina cine primeşte şi cine nu primeşte”, a explicat el.

Citeşte şi: Soarta banilor europeni pentru IMM-uri, incertă după suspiciunile de fraudă. Ministerul Economiei, condus de Claudiu Năsui, nu spune ce se întâmplă cu proiectele depuse

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!