Membrii CA al TVR, validaţi, marţi, de plenul Parlamentului, au votat în aceeaşi zi candidaturile lui Claudiu Săftoiu şi Valentin Nicolau la preşedinţia CA, alegându-l pe cel dintâi preşedinte-director general al TVR. Votul a fost „cu uşile închise”.
Claudiu Săftoiu a fost ales cu 8 voturi „pentru”, Valentin Nicolau a primit 2 voturi „pentru”, iar trei membri ai CA al TVR s-au abţinut de la vot, au declarat, pentru MEDIAFAX, la ieşirea din sala de şedinţe membri ai CA al TVR.
Dacă decizia membrilor CA al TVR va fi avizată favorabil de plenul Parlamentului, Claudiu Săftoiu va deveni preşedinte-director general al SRTv. Astfel, Săftoiu va reveni la conducerea TVR, mandatul preşedintelui-director general al televiziunii publice fiind de 4 ani.
Claudiu Săftoiu a mai fost validat o dată preşedinte-director general al Televiziunii Român, de Parlament, pe 3 iulie 2012. Însă fostul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a fost desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, pe 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL. Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au decis că hotărârea Parlamentului din 25 iunie privind componenţa Consiliului de Administraţie al SRTv este neconstituţională.
Astfel, marţi, plenul Parlamentului a numit un nou Consiliu de Administraţie al TVR.
Cei 13 membri titulari ai noului Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române sunt: Claudiu Săftoiu şi Lucia Hossu Longin (PNL), Claudiu Brînzan şi Cristian Niţulescu (PSD), Radu Carp şi Ada Meseşan (PDL), Nicoleta Nicolicea (Grupul parlamentar Progresist), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Raico Cornea (Minorităţi), Romina Surugiu (Preşedinţie), Gabriel Tufeanu (Guvern), Valentin Nicolau şi Sorin Burtea (angajaţii TVR).
Membrii supleanţi sunt: Luminiţa Violeta Ristea şi Vasile Arhire (PSD), Dida Drăgan şi Daniela Bârsan (PNL), Ion Lucia Catrina şi Paul Călin Botez (PDL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghiţă-Jalica (Minorităţi), Marius Oblu (Guvern), Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu (angajaţii TVR).
Valentin Nicolau, Sorin Burtea, Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu au fost aleşi membri titulari, respectiv supleanţi din partea salariaţilor în CA al SRTv, în urma scrutinului organizat în Televiziunea Română în data de 21 iunie 2012.
Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE). În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. În stenogramă Săftoiu susţine că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.
Pe 10 mai 2011, Claudiu Săftoiu a devenit membru al PNL şi, ulterior, a deţinut funcţia de vicepreşedinte PNL Gorj. El a demisionat din PNL imediat după ce a fost numit de Parlament la conducerea Televiziunii Române, în 3 iulie 2012.