Claudiu Săftoiu a fost ales cu 10 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi o abţinere, au precizat la ieşirea din sală membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, care au fost avizaţi favorabil tot marţi, în plenul Parlamentului.
Totuşi, plenul reunit al Parlamentului nu l-a putut numi, marţi, pe Claudiu Săftoiu, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), preşedintele Senatului, Vasile Blaga anunţând că lipsesc 20 de parlamentari pentru a fi în cvorum.
„Nu avem cvorum. Nu am putut numi astăzi preşedintele SRTV. Lipsesc 20 de voturi„, a anunţat preşedintele Senatului, Vasile Blaga, după încheierea procedurii de vot secret, cu bile, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.
Blaga a cerut, totuşi, ca votul să fie consemnat în procesul verbal, astfel că a cerut Comisiei de numărare să încheie procedura.
Claudiu Săftoiu a fost propus ca membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune din partea PNL.
Claudiu Săftoiu a fost consilier prezidenţial între 2004 şi 2006, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. În stenogramă Săftoiu susţine că interceptările convorbirilor făcute de SIE sunt pe bază de mandat de la procurorul general şi că Serviciul dispune de aparatură de interceptare.
Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.
Pe 12 iunie, Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al Televiziunii Române, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcţia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.
Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Română are circa 3.400 de angajaţi.