Clotilde Armand a depus mai multe plângeri la Poliţie! Prima reacţie a edilului Sectorului 1 după audieri VIDEO

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost dusă, cu o mașină a instituției, marți seara, la o secție de poliție din București.
Mirabela Vasile
08 iun. 2021, 20:31
Clotilde Armand a depus mai multe plângeri la Poliţie! Prima reacţie a edilului Sectorului 1 după audieri VIDEO

Clotilde Armand a fost chemată pentru a da declaraţii în cazul plângerilor pe care le-a făcut. Primarul Sectorului 1 a refugaz să discute cu jurnaliştii, iar avocatul care a însoţit-o i-a interzis să vorbească despre dosar.

„Am venit să dau niște declarații la plângerile făcute de mine, în urma unor acțiuni de filare, de hărțuire”, a spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand a fost chemată la Secţia 1 de Poliţie din Capitală, după ce iniţial primarul Sectorului 1 depusese două plângeri la DNA. Surse judiciare au precizat pentru România Tv că Clotilde Armand ar fi audiată în legătură cu aceste reclamaţii făcute la DNA.

 

Clotilde Armand, plângere împotriva Oanei Lovin

Procurorii anticorupţie au stabilit, însă, că nu este de competenţa lor, aşa că au redirecţionat dosarul către Poliţie. Clotilde Armand s-a prezentat marţi seară, după ora 19, însoţită de doi avocaţi, deşi are calitate de parte vătămată. În această calitate nu avea nevoie de apărător, însă edilul a decis să apeleze la doi avocaţi care să o însoţească la audieri.

„La finele lunii mai, Secției 1 Poliție i-au fost remise spre instrumentare doua cauze, privind plângeri formulate de către o persoană, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare, respectiv șantaj, hărțuire și violarea vieții private. În ambele cauze, cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, au precizat procurorii.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre două plângeri – una care ar viza-o pe Oana Lovin. Clotilde Armand a reclamat faptul că Oana Lovin a ameninţat-o. A doua plângere vizează o publicaţie. Primarul Sectorului 1 acuză că a fost urmărit şi fotografiat, iar imaginile au fost publicat fără acordul acestuia. Surse din rândul anchetatorilor spun că ar fi vorba despre publicaţia Evenimentul Zilei.

Din primele informaţii, Clotilde Armand a depus plângere p pentru amenințare, șantaj, hartuire, violarea vieții private, fapte cercetate de anchetatori.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Ambele părţi sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile de salubritate funcţionale”

Clotilde Armand a fost dusă la poliție! Anunţul primarului Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că „un întreg aparat de linșaj s-a activat” împotriva sa în scandalul cu Romprest, „încercând să devieze atenția de la situația ilegală făcută de compania de salubrizare”.

Clotilde Armand consideră că informarea transmisă de Romprest reprezintă o „recunoaștere a vinovăției” și anunță că va solicita în justiţie rezilierea contractului cu acest „operator şantajist”.

De altfel, aceasta anunţase că va depune plângeri la poliţie pentru faptul că a fost amenințată, i s-au tăiat anvelopele mașinii și a fost filată.

„Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din sector şi a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare şi administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Companiei Romprest Service SA şi solicită autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot. În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest operator şantajist. Cu mafia nu se negociază”, a scris primarul Clotilde Armand, sâmbătă seara, pe pagina sa Facebook.

Reprezentanții Romprest au anunțat sâmbătă după-amiază că situația de blocaj din Sectorul 1 a fost dezmorsată și că se așteaptă ca autoritățile abilitate „să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea serviciului de salubritate”.

„Prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm că autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației. Facem un apel la înțelegere și colaborare, atât către populație cât și către Poliția locală, în sensul de a spijini operatorul delegat în demersul sau de a reintră în regim normal de colectare”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Romprest.

Citeşte şi: PSD o vrea demisă pe Clotilde Armand. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu: Susținem REFERENDUM pentru demiterea ei!

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rusia Își Menține Disponibilitatea de a Livra Gaze Europei prin Ucraina după 2024
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?