Clotilde Armand susţine că astăzi a aflat „ceva incredibil” legat de scandalul gunoaielor din Sectorul 1.
„Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit:
Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.
Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către intimate Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook, unde a prezentat şi decizile instanţelor.
„Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.
Rămân acum întrebăriile mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom aflat. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede”, a mai precizat edilul Sectorului 1.
Reacţia lui Clotilde Armand vine la scurt timp după ce Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei, după scandalul gunoiului.
Citeşte şi: Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei
Primăria Sectorului 1 urmează să plătească datoriile Romprest către staţiile de sortare, pentru ca serviciul de salubritate să poată fi prestat în continuare. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a reuşit să o convingă pe Clotilde Armand să plătească restanţele către firme.
„Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest şi va asigura serviciul. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putut crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a afirmat Alin Stoica.
Tot astăzi, Judecătoria Sectorului 1 a dispus executarea silită a Primăriei Sectorului 1 pentru a achita restanţele în ligitiul cu Romprest. În plin scandal, prefectul Capitalei a luat hotărârea de a nu institui starea de alertă, la solicitarea lui Clotilde Armand.
În acest context, Clotilde Armand se dovedeşte a fi singură împotriva tuturor şi se luptă împotriva „mafiei”, despre care celelalte instituţii afirmă că nu există.