„Ar fi prea ușor să luăm credite de sute de milioane de lei în numele locuitorilor Sectorului 1 ca să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în fața șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi”, a mai spus primarul Sectorului 1.
Clotilde Armand le-a transmis reprezentanților firmei de salubrizare că speră că au înțeles faptul că Primăria e un client ce plătește 200 de milioane de lei anual către firma lor.
„În acest moment gunoiul stradal necontrolat este ridicat de pe străzile sectorului 1. Sper că conducerea firmei de salubrizare a înțeles că Primăria este un client care plătește 200 de milioane de lei anual către firma lor. Cu un astfel de client orice firmă trebuie să se comporte foarte corect.
PS: Îmi dau seama că o parte dintre voi ați fost supărați pe mine. Dar orice război și orice luptă se câștigă cu eforturi si sacrificii. Vă mulțumesc pentru răbdarea Dvs”, a mai declarat Clotilde Armand pe Facebook.
Primarul a atașat și o înregistrare video, în care explică că a reușit să găsească firme de salubritate care sunt pregătite să intervină și să ridice gunoiul în cazul în care se va ajunge în situații similare.
„Ne-am reorganizat pe planul juridic, caci pana acum primaria a pierdut procesele cu operatorul. Am ales sa contractez servicii din afara primariei, si am identificat singura firma de avocatura care a reusit performanta de a castiga prejudicii intr-o batalie cu un contract similar cu al nostru. Un contract din 2008, cu delegare de servicii, pe 25 de ani, exact ca al nostru. Avem atuuri, vom incepe aceasta lupta juridica pentru a scadea tarifele unitare.
Unul dintre atuurile noastre este raportul curtii de Conturi care deja acum cateva ani ne cerea sa recuperam 100 de milioane de lei de la operator, si in fiecare an revine cu aceeasi analiza si cerere. In al treilea rand, vrem sa modificam regulamentul de salubrizare, pentru a regandi serviciile oferite.
Nu mai vrem sa maturam zilnic strazi secundare fara comercianti si fara trafic, dar vrem sa sortam si sa reciclam. Serviciile scumpe, cum sunt maturatul si spalarea, care reprezinta 80% din factura, vor fi regandite pentru a costa mai putin. In sfarsit, vom actiona pentru a diminua gunoiul lasat ilegal pe strada, in mare parte de operatorii economici,” declară Armand.