Între Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București și Romprest Service SA a fost semnat în iunie 2008 și modificat, ulterior, prin nu mai puțin de 11 acte adiționale. După ce a ajuns primar al Sectorului 1, Clotilde Armand a dat în judecată Romprest Service SA, solicitând judecătorilor de la Tribunalul București să suspende plata facturilor emise de operatorul de salubritate până la soluționarea cererii, dar și suspendarea plății sumelor care ar depăși ”costurile reale”.
”Prin hotărârea pe care o veți pronunța, să dispuneți:
În principal, suspendarea plății facturilor emise de pârâtă (n.red. – Romprest Service SA) până la soluționarea cererii având ca obiect recuperarea ajutorului de stat nelegal constând în sumele achitate în plus față de costurile reale, nete și necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare și o cotă rezonabilă de profit de 5%;
În subsidiar, suspendarea plății sumelor care depășesc costurile reale, nete și necesare pentru prestarea serviciului de salubrizare pe raza Sectorului 1 al Municipiului București, la care se adaugă o cotă rezonabilă de profit de 5% până la soluționarea cererii având ca obiect recuperarea ajutorului de stat nelegal constând în sumele achitate în plus față de costurile reale, nete și necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare și o cotă rezonabilă de profit de 5%;
Obligarea Pârâtei (n.red. – Romprest Service SA) la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul demers judiciar”, a cerut primărița în cererea de chemare în judecată a Romprest, potrivit Gândul.
Clotilde Armand a susținut că tarifele practicate de Romprest Service SA nu ar fi ”stabilite în mod legal”, fiind ”disproporționate”, ceea ce duce la o situație ”incorectă” care ar trebui să fie remediată, rapid, de instanța de judecată.
Pe Fond, Romprest Service SA a obținut câștig de cauză. Judecătorii Tribunalului București au respins ”ca neîntemeiată, cererea de acordare a cheltuielilor de judecată formulată de pârâta Armand Clotilde-Marie-Brigitte”. Primărița de la Sectorul 1 a atacat sentința, însă judecătorii de la Curtea de Apel București i-au respins apelul.
”Respinge ca nefondat apelul reclamanților (n.red. – Sectorul 1 al Municipiului București, Primăria Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, reprezentate de Clotilde Armand). Respinge excepțiile inadmisibilității. Admite apelul principal formulat de pârâtă cu privire la Încheierea din 12.07.2022. Anulează în parte Încheierea doar cu privire la calitatea de reprezentant a Consiliului Sectorului 1. Anulează în parte sentința cu privire la soluția dată prin referire la Consiliul Local Sector 1 și, în rejudecare:
Anulează acțiunea acestui reclamant (n.red. – Sectorul 1 al Municipiului București, Primăria Sectorului 1, Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, reprezentate de Clotilde Armand), dat fiind lipsa calității procesuale a persoanei semnatare. Respinge ca nefondat apelul incident al pârâtei. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 03.02.2023”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel.