Persoanele cu venituri cuprinse între 1.501 şi 2.500 lei vor achita un tarif social, care înseamnă 50%, iar cei cu venituri de peste 2.500 lei lunar vor achita tariful integral.
Spre exemplu, preţurile pentru Recuperare Medicală variază între 10 – 800 de lei (pentru pachetele cu mai multe şedinţe), pentru Stomatologie – între 15 şi 850 de lei, preţurile pentru Analize Medicale – între 10 şi 110 de lei, pentru Imagistică şi Radiologie – între 50 şi 700 de lei.
„Schimbăm paradigma de acordare a asistenţei medicale la Complexul Multifuncţional Caraiman. Numai persoanele vulnerabile, fără venituri sau cu venituri reduse vor beneficia de serviciile medicale gratuite ale Complexului Caraiman. Ceilalţi beneficiari vor intra în sistem de plată parţială sau integrală, în funcţie de nivelul venitului.
Fondurile disponibile la bugetul local trebuie cheltuite raţional şi trebuie să ajungă la persoanele care au într-adevăr nevoie de ele. Nu putem să acordăm asistenţă medicală gratuită tuturor, ci doar persoanelor aflate în nevoie. Nu este nici echitabil, nici eficient”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.
Consilierii locali ai Sectorului 1 au adoptat la sfârşitul lunii ianuarie mai multe proiecte de hotărâre care urmăresc eficientizarea resurselor bugetare ale Complexului Caraiman prin acordarea de servicii medicale gratuite numai persoanelor care au efectiv nevoie de acestea, a adăugat autoritatea locală.