Primărița Clotilde Armand face orice să câștige încrederea și voturile cetățenilor din Sectorul 1. A ajuns chiar să se laude cu munca și proiectele fostului edil Dan Tudorache.
”150 de persoane vârstnice din Sectorul 1 sunt astăzi mai în siguranță, iar familia și aparținătorii lor sunt mai liniștiți, mulțumită sistemului de asistență medicală „Brățara Vieții”.
Programul este implementat de Primăria Sectorului 1, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu probleme de sănătate. Am prezentat personal și am recomandat acest program în timpul vizitelor făcute în cadrul asociațiilor de proprietari din sector. Sunt mulți cetățeni care mi-au spus că în blocurile lor au fost bătrâni singuri care puteau fi salvați dacă ar fi avut acest sistem.
Persoanele care beneficiază de acest program au montată la mână o brățară cu un buton de panică, purtată 24 de ore din 24. Atunci când pacientul se simte rău și are nevoie de asistență medicală, apasă butonul roșu al brățării, iar telefonul asociat acesteia apelează Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncțional Caraiman. La primirea alertei, specialiștii evaluează gravitatea cazului și declanșează procedurile pentru acordarea asistenței medicale de către medicii Complexului Caraiman. 8 ambulanțe și 5 medici se ocupă de acest program.
Programul este gratuit pentru pensionarii și salariații din Sectorul 1 care au un venit mai mic de 2.500 lei, pentru șomeri, persoane beneficiare de venit minim garantat, persoane cu handicap sau instituționalizate în centrele rezidențiale ale DGASPC Sector 1, precum și în cazul altor categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat”, scria primărița Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.
Doar că proiectul cu care se laudă Clotilde Armand nu-i aparține, ci a fost pus în funcțiune în timpul mandatului fostului primar PSD Dan Tudorache. În anul 2019, Complexul Multifunctional Caraiman, avand in dotare un dispecerat ambulanta, a decis extinderea functiunilor dispeceratului pentru telemedicina. Astfel s-au facut demersurile legale pentru achizitia unui Sistem Integrat Telemedicina, prin care s a dorit extinderea Dispeceratului Ambulantei cu teleasistenta (bratara Vietii) si telemonitorizare(dispozitive medicale montate pe pieptul pacientului care monitorizau in timp real starea de sanatate a pacientului pentru 5-7 zile). Proiectul a devenit funcțional în 2020, iar de atunci peste 2500 cetateni ai Sectorului 1 au beneficiat de acest serviciu medical inovativ.