Clotilde Armand şi Romprest au îngropat securea războiului. Cele două părţi au avut o întrunire, miercuri, la Prefectura Bucureşti, în cadrul căreia au ajuns la un acord privid problema gunoaielor din Sectorul 1.
Iancu Toader, avocatul Romprest, a declarat că în cadrul întrunirii de la Prefectura Bucureşti a fost semnată o minută în cuprinsul căreia s-au asumat nişte obligaţii corelative.
„S-a semnat o minută în cuprinsul căreia s-au asumat niște obligații corelative. Noi vom continua să prestăm pentru o perioadă de timp până la sfârșitul lunii octombrie, condiționat de plata unor creanțe și în baza unui buget care a fost acum estimat, asumat și noi făcând niște concepții în sensul de reducerea unor frecvenței și de maximizarea unui aport să putem să deblocăm această situație. Urmând ca după această perioadă să analizăm activitatea în parametrii de funcționare ca din luna noiembrie să găsim o formulă iar de continuitate
Minuta aceasta va trebui să treacă prin Consiliul Local. Noi credem că este o soluție utilă necesară și una salvatoare raportat la situația de criză actuală.
Aceasta minută este un act premergător al protocolului care se va semna vineri și în urmă semnării acestui protocol vom demara activitatea în noile condiții agreate, în așa fel încât să nu mai existe probleme care au existat până acum
Este încă o dovadă a faptului că Romprest peste a făcut concesii, a venit în întâmpinarea autorității, a venit în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, încât să așezăm lucrul acesta pe un făgaș normal”, a spus pentru avocatul Romprest, potrivit Antena 3.
De asemenea, şi viceprimarul Oliver Păiuşi a anunţat că cele două părţi au ajuns la un consens, astfel încât să nu se mai repete imaginile în care munții de deșeuri acopereau străzile din Sectorul 1 al Capitalei.
„Suntem pe calea cea bună acum. Avem calea pe care trebuie să o urmăm prin încheierea unui protocol. Este o victorie a noastră a tuturor. Este ceea ce trebuie să se întâmple acum. Un serviciu de salubrizare pe care cetățenii să-l aprecieze.(…).Vom avea în vedere ca tarifele să fie corecte”, a precizat viceprimarul Oliver Păiuşi.
Primarul sectorului 1 şi Romprest urmează să-și rezolve în instanță restul diferenţelor financiare, compania Romprest având de recuperat aproape 150 de milioane de lei. Aceşti bani reprezintă facturi neplătite în ultimul an, precum și penalizări acumulate în această perioadă.