Clotilde Armand vine ”în ajutorul” ucrainenilor. Edilul spune totodată că Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate.
Clotilde Armand vine ”în ajutorul” ucrainenilor: Sectorul 1 este alături de poporul lor. Oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate!
”Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulți ucrainieni la graniță cu România care fug de războiul lui Putin. Acești oameni și-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe granițele Europei după cum vrea el. În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate. Vom asigura condiții pentru toți refugiații care ne solicită ajutorul.”, a declarat Clotilde Armand, pe contul personal de Facebook.
Se pare totuși că anunțul circulă pe linie de partid. Și primarul sectorului 2, Radu Mihaiu , a venit cu o activitate similară de susținere la adresa Ucrainei. Acesta a decis să înlăture totemul de la intrarea în Parcul “Fiodor Tolbuhin”.
Totemul a fost denumit după generalul rus care a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist în România.
Primarul Sectorului 2 precizează că, pe 25 februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 2 a trimis o cerere către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru schimbarea denumirii parcului Tolbuhin în “Grădina Mătăsari”.
”În contextul zilei de astăzi, până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va pronunţa pe această speţă, am decis înlăturarea totemului cu denumirea parcului”, a declarat Radu Mihaiu.
Încă de la preluarea mandatului în fruntea Primăriei Sectorului 2, Radu Mihaiu a avut o poziţionare fermă pe acest subiect, anunţând că va cere “cu insistenţă” schimbarea denumirii Parcului “Fiodor Tolbuhin”, care poartă numele unui general rus care nu s-a limitat la eliberarea României de fascism, ci a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist.
“Astfel de simboluri PCR-iste nu au ce căuta în statul democratic care este, astăzi, România. Fiecare pas pe care îl putem face în recuperarea identităţii şi închiderea rănilor din trecut este important şi nu vom ezita să îl facem, indiferent de împotrivirea ambasadei Rusiei la Bucureşti. Istoria poporului român înseamnă mult mai mult decât era de tristă amintire din perioada comunistă. Avem datoria morală de a păstra vie amintirea tuturor celor care s-au împotrivit ororilor acestui regim, nu a conducătorilor săi”, a mai declarat Radu Mihaiu.