Clotilde Armand vine ”în ajutorul” ucrainenilor: Sectorul 1 este alături de poporul lor. Oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate!

Clotilde Armanad vine cu ”speranțe mari” pentru ucrainieni. Liderul USR spune că Sectorul 1 e alături de de țara vecină și va asigura condiții pentru toți refugiații.
Alina Costache
24 feb. 2022, 13:32
Clotilde Armand vine ”în ajutorul” ucrainenilor:  Sectorul 1 este alături de poporul lor. Oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate!

Clotilde Armand vine ”în ajutorul” ucrainenilor. Edilul spune totodată că Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate.

Clotilde Armand vine ”în ajutorul” ucrainenilor: Sectorul 1 este alături de poporul lor. Oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate!

”Sectorul 1 este alături de poporul ucrainean. Sunt mulți ucrainieni la graniță cu România care fug de războiul lui Putin. Acești oameni și-au lăsat totul în urma lor din cauza unui dictator care vrea să schimbe granițele Europei după cum vrea el. În aceste momente este nevoie de măsuri urgente de ajutor. Iar Primăria Sectorului 1 își oferă sprijinul pentru toți ucrainienii aflați în dificultate. Vom asigura condiții pentru toți refugiații care ne solicită ajutorul.”, a declarat Clotilde Armand, pe contul personal de Facebook.

Se pare totuși că anunțul circulă pe linie de partid. Și primarul sectorului 2, Radu Mihaiu , a venit cu o activitate similară de susținere la adresa Ucrainei.  Acesta a decis să înlăture totemul de la intrarea în Parcul “Fiodor Tolbuhin”.

Totemul a fost denumit după generalul rus care a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist în România.

Primarul Sectorului 2 precizează că, pe 25 februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 2 a trimis o cerere către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru schimbarea denumirii parcului Tolbuhin în “Grădina Mătăsari”.

”În contextul zilei de astăzi, până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va pronunţa pe această speţă, am decis înlăturarea totemului cu denumirea parcului”, a declarat Radu Mihaiu.

Încă de la preluarea mandatului în fruntea Primăriei Sectorului 2, Radu Mihaiu a avut o poziţionare fermă pe acest subiect, anunţând că va cere “cu insistenţă” schimbarea denumirii Parcului “Fiodor Tolbuhin”, care poartă numele unui general rus care nu s-a limitat la eliberarea României de fascism, ci a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist.

“Astfel de simboluri PCR-iste nu au ce căuta în statul democratic care este, astăzi, România. Fiecare pas pe care îl putem face în recuperarea identităţii şi închiderea rănilor din trecut este important şi nu vom ezita să îl facem, indiferent de împotrivirea ambasadei Rusiei la Bucureşti. Istoria poporului român înseamnă mult mai mult decât era de tristă amintire din perioada comunistă. Avem datoria morală de a păstra vie amintirea tuturor celor care s-au împotrivit ororilor acestui regim, nu a conducătorilor săi”, a mai declarat Radu Mihaiu.

Citește și: Autoritățile din Rusia amenință presa cu amenzi uriașe și alte sancțiuni dure. În relatările despre război nu au voie să folosească alte surse în afară de cele oficiale

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație