Clotilde Armand a anunţat că va propune în Consiliul Local rezilierea contractului cu compania de salubritate şi i-a atacat din nou pe colegii de coaliţie, în speţă pe Sebastian Burduja, şeful PNL sector 1, despre care spune că este printre cei mai aprigi avocaţi ai Romprest.
Amenzi pe bandă rulantă la Realitatea Plus în cazul Romprest. Televiziunea a fost reclamată de Victor Ponta
„Din cauza dumneavoastră, stimaţi colegi liberali, am ajuns aici, din cauza dumneavoastră şi a contractului semnat de dumneavoastră avem acum gunoiul pe străzi. Acest contract este semnat de Consiliul Local şi Romprest. (…) Stimaţi colegi liberali, (…) aţi demonstrat în toate şedinţele de Consiliu local că, atunci când vine vorba despre respectiva companie, sunteţi cei mai aprigi avocaţi Romprest. L-am auzit ieri pe şeful PNL Sector 1 Sebastian Burduja declarând public că nu îl interesează ce operator este în sector, îl interesează să fie ridicat gunoiul. Asta ne dorim şi noi şi mă bucur că există consens în această privinţă. Voi propune în viitoarea şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 1 rezilierea contractului cu Romprest”, a spus Armand, la întrevederea avută, marţi, cu factori implicaţi în domeniul salubrităţii, ce a avut loc la propunerea liderului PNL Sector 1, potrivit Agerpres.
Clotilde Armand a susţinut că autoritatea locală trebuie să recupereze peste 240 de milioane de lei de la Romprest. „Avem în faţa noastră una dintre cele mai mari fraude post-decembriste şi Primăria a făcut această achiziţie ilegal şi trebuie să recupereze peste 240 de milioane de lei de la Romprest. M-aţi tot întrebat unde este mafia. Aici este mafia”, a afirmat ea.
Ea şi-a exprimat speranţa că Romprest va ridica gunoiul de pe străzi. „Sper ca Romprest sa ridice urgent gunoiul de pe străzi, gunoiul e plătit la zi de Primăria Sectorului 1, e ilegal ce se întâmplă acum”, a transmis primarul Sectorului 1.
Marţi, Armand a prezentat, într-o postare pe Facebook, o analiză comparativă a costurilor salubrizare din Oradea şi Sectorul 1. „Oradea şi Sectorul 1 sunt UAT similare din România ca populaţie, buget, suprafaţă şi nivel de dezvoltare. Comparativ cu Oradea, costul salubrizării în Sectorul 1 este necompetitiv. Preţul unitar al salubrizării stradale pe kilometru în Sectorul 1 este cu 1300% în plus faţă de Oradea. Preţul unitar pe metru cub pentru colectarea şi transportul deşeurilor de la populaţie în Sectorul 1 este cu 266% mai mare decât în Oradea. Ponderea salubrizării stradale în bugetul local al Sectorului 1 (inclusiv cota aferentă de la PMB) este de 9,56%, faţă de numai 1,13% la Oradea. Aceste diferenţe indică un comportament monopolist al operatorului delegat în Sectorul 1”, a scris ea.