CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. Giani Infantino, preşedinte FIFA: „Asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global”

Gianni Infantino a confirmat într-un mesaj postat în social media faptul că turneul final din 2034 a Cupei Mondiale va avea loc în Arabia Saudită. Preşedintele FIFA a menţionat că fotbalul devine cu adevărat global, ediţiile din 2026, 2030 şi 2034 fiind găzduite de zece ţări de pe cinci continente.
Filip Stan
01 nov. 2023, 09:09
CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. Giani Infantino, preşedinte FIFA:
CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. Giani Infantino, preşedinte FIFA: "Asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global"

CM 2034 va avea loc în Arabia Saudită. „Cel mai mare spectacol de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii în 2026 – în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale vor fi găzduite în Africa (Maroc) şi în Europa (Portugalia şi Spania) – cu trei meciuri aniversare jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) – în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în organizarea de meciuri în cadrul turneului – asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global!”, a transmis Giani Infantino pe Instagram.

Citeşte şi: Demers oficial la FRF: se cere ca FCSB să fie retrogradată în Liga 5. „Ei s-au trezit direct la facultate fără să mai urmeze şcoala generală”

Procesele de candidatură au fost aprobate de Consiliul FIFA – unde sunt reprezentate toate cele şase confederaţii – după un dialog constructiv şi o consultare extinsă, a menţionat şeful FIFA. Australia a decis să nu se înscrie în cursa pentru obținerea dreptului de organizare a Campionatului Mondial din 2034, astfel că singura țară care își dorea să găzduiască această ediție a competiției este Arabia Saudită.

„Fotbalul uneşte lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate şi incluziune, oferind totodată o ilustrare importantă a modului în care culturi diferite pot fi împreună şi pot învăţa şi se pot înţelege mai bine. În timp ce trăim într-o lume din ce în ce mai divizată şi mai agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, principalul sport global, uneşte ca nimic altceva. Cu toţii avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale oferă o forţă unică pentru bine”, a adăugat şeful FIFA.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
MONITORIZAREA TENSIUNII ARTERIALE: METODE EFICIENTE ȘI RECOMANDĂRI DE SPECIALITATE
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!