CNA nu susţine iniţiativa legislativă care permite intrarea în INSOLVENŢĂ a TVR

Consiliului Național al Audiovizualului a respins, joi, o propunere legislativă inițiată de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede posibilitatea intrării în insolvență a TVR. Doar trei dintre membrii Consiliului au votat pentru propunere, în timp ce șase s-au exprimat împotriva acesteia.
Iulian Tudor
07 apr. 2016, 08:35
CNA nu susţine iniţiativa legislativă care permite intrarea în INSOLVENŢĂ a TVR

Viorel Buda, Radu Călin Cristea și Laura Georgescu au votat pentru adresa Departamentului pentru Relația cu Parlamentul al Guvernului privind o propunere legislativă pentru completarea articolului 27 din Legea 41/1994, în timp ce Răsvan Popescu, Valentin Jucan, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Dorina Rusu au votat împotrivă.

Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu au declarat că și asumă astfel poziția Serviciului Juridic al CNA.

Susțin propunerea Guvernului, deoarece această soluție presupune deblocarea conturilor TVR și elimină popririle pe utilități„, a spus Radu Călin Cristea, în timp ce Răsvan Popescu a afirmat că a votat împotrivă pentru că Legea audiovizualului nu prevede în competența CNA nimic care să țină de administrarea financiară a televiziunii publice sau a oricărei televiziuni.

Nu CNA poate fi chemat să se pronunțe asupra unei chestiuni cum ar fi insolvența. Competența noastră rămâne în zona conținutului, programelor, dar cum se vor finanța ei în viitor cred că este o problemă a Consiliului lor de Administrație, care acum este învestit legal și poate să-și îndeplinească atribuțiile„, a argumentat Popescu.

Cred că suntem interesați în mod direct dacă Televiziunea Română va mai funcționa și în ce formă. Să ne rezumăm doar a ne uita la cifre și la câtă lumină și gaz au în birouri, cred că este un fel de a ne face că nu pricepem„, a declarat Valentin Jucan.

Scrisorii trimise de către CNA de nesusținere a propunerii Departamentului pentru Relația cu Parlamentul îi vor fi anexate motivațiile fiecărui membru al CNA și punctul de vedere al Serviciului Juridic al CNA.

CITEŞTE ŞI: Ministerul de Finanţe a transmis Parlamentului o scrisoare privind avantajele insolvenţei TVR

CNA a primit pe 25 martie o adresă de la Guvern — Departamentul pentru Relația cu Parlamentul privind o propunere legislativă pentru completarea articolului 27 din Legea 41/1994. Acest proiect este inițiat de Călin Popescu-Tăriceanu și este susținut de mai mulți parlamentari ALDE și PSD, dar și unul al UDMR.

Proiectul prevede că, prin derogare de la prevederile Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune (SRTv), respectiv al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) decide intrarea în procedura insolvenței cu votul majorității membrilor săi și formulează cererea de deschidere a acesteia.

Potrivit proiectului, Consiliul de Administrație îl desemnează pe președintele — director general ca administrator special. După declanșarea procedurii insolvenței, Consiliul de Administrație are atribuții privitoare la strategia și structura programelor și supraveghează respectarea modului în care societatea își îndeplinește obligațiile asumate în schema de programe și în licența de emisie eliberată de CNA. SRR și SRTv nu pot face obiectul falimentului, se mai spune în aceeași inițiativă legislativă.

Membrii CNA au analizat și marți propunerea legislativă, însă nu au reușit să ia o decizie privind susținerea sau respingerea acesteia.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Femeia care nu-l slăbește pe un celebru politician. Prinși din nou în fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'