CNADNR a aprobat Planul de Acţiune pentru anul 2015

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (CNADNR) a aprobat Planul de Acțiune pentru anul 2015, necesarul de fonduri estimat pentru asigurarea unor condiții minime de viabilitate a drumurilor naționale fiind de 1,7 miliarde de lei. Din această sumă, doar 30% poate fi asigurată din resursele proprii ale companiei.
Iulian Tudor
25 iun. 2015, 17:15
CNADNR a aprobat Planul de Acţiune pentru anul 2015

Planul de acțiune al CNADNR SA pentru anul 2015 a fost avizat de către Consiliul de Administrație al Companiei și de către Adunarea Generală a Acționarilor.

Avem, în sfârșit, elaborat și aprobat acest document foarte important pentru companie. Sunt convins că, pe viitor, vom reuși să respectăm toate măsurile astfel încât să determinăm realizarea scopului Planului de Acțiune: îmbunătățirea calitativă a activităților desfășurate de CNADNR SA pentru proiectarea, construirea, modernizarea, reabilitarea, repararea, administrarea, întreținerea și exploatarea autostrăzilor și drumurilor naționale, pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de confort și siguranța circulației„, a declarat Narcis Ștefan Neaga, directorul general al CNADNR SA, potrivit Agerpres.

Potrivit Legii bugetului de stat, suma prevăzută pentru activitatea de întreținere finanțată din transferuri curente de la bugetul de stat este în valoare de 311,209 milioane lei la care se adaugă venituri proprii în sumă de 203,148 milioane lei, ceea ce reprezintă numai 30,25% din necesar.

În anul 2015 este necesară execuția lucrărilor de întreținere la cel puțin 1.380 km la partea carosabilă, deși periodicitatea executării acestor lucrări, stabilită potrivit normativului de întreținere și reparare a drumurilor publice, este de 3.000—3.500 de km/an. Din totalul de 4.130 de poduri, viaducte și pasaje, un număr de 63 de structuri (1,6%) au durata de viață depășită și necesită înlocuirea de urgență în 5 ani, cu structuri noi, reprezentând un cost de investiții de circa 48,7 milioane lei/ an. Circa 63% din podurile de pe rețeaua de drumuri naționale au o durată medie de exploatare de 40 ani, iar conform normativelor specifice, durata de funcționare între două reparații capitale este de 30 ani. Pentru execuția lucrărilor de întreținere a podurilor se estimează un necesar de 135 de milioane lei/an care a fost asigurat numai în proporție de 18,31% (același procent ca pentru întreaga activitate de întreținere) prin bugetul de venituri și cheltuieli aprobat„, se arată în document.

CNADNR propune pentru anul 2015 suplimentarea cu 562 de posturi (din care 19% vor fi asigurate prin redistribuirea personalului existent), în condițiile în care, la sfârșitul anului 2014, au fost stabilite 6.035 de posturi bugetate.

Suplimentarea posturilor este determinată de extinderea Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei, redimensionarea activităților de întreținere vară-iarnă, de monitorizare a traficului și de menținere a siguranței circulației pe sectoarele de autostradă aflate în folosință, prin înființarea Centrelor de Intreținere și Coordonare (C.I.C.); organizarea de Agenții de Control și Încasare suplimentare în punctele de trecere a frontierei ca urmare a înființării, prin hotărâre de guvern, a unor noi puncte de trecere a frontierei; reorganizarea unor activități interne care vor aduce valoare adăugată Companiei (înființarea Serviciilor de proiectare la nivel de subunități, înființarea Atelierelor mecanice la nivel de subunități, etc.).

Potrivit documentului CNADNR, la sfârșitul anului trecut, lungimea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi aflată în administrarea CNADNR SA era de 16.360 kilometri, din care 15.665 kilometri drumuri naționale și 695 kilometri autostrăzi. Pe rețeaua de drumuri naționale sunt 4.130 poduri în lungime totală de 212.681 metri și 10 tuneluri rutiere în lungime de 1.967,41 metri.

În urma evaluării stării tehnice a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, circa 61% are durata de serviciu expirată, pentru care este necesară efectuarea unor lucrări de întreținere periodică și reparații curente în scopul asigurării unei viabilități corespunzătoare.

La sfârșitul anului 2014, conform stării de viabilitate a rețelei de drumuri și autostrăzi din administrare, structura pe tipuri de îmbrăcăminți rutiere se prezintă astfel: îmbrăcăminți modernizate (beton de ciment, beton asfaltic) 93,26%; îmbrăcăminți rutiere ușoare 5,21 %; îmbrăcăminți pietruite 1,40%; îmbrăcăminți din pământ 0,13%.

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o bagă în seamă. A renăscut din propria cenușă cu ajutorul investițiilor și e peste Sinaia, Predeal sau Bușteni. E plină de străini și are cazări spectaculoase
Capital.ro
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Vladimir Putin ordonă producția în serie a rachetei hipersonice Oreșnik
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili