CNADNR: Colectiv de lucru pentru urgentarea finalizării studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Piteşti

Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), Cătălin Homor, a decis constituirea unui colectiv de lucru pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Pitești.
Iulian Tudor
09 feb. 2016, 13:38
CNADNR: Colectiv de lucru pentru urgentarea finalizării studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Piteşti

Potrivit unui comunicat al CNADNR remis, marți, AGERPRES, începând cu data de 8 februarie 2016, directorul general al Companiei a decis constituirea colectivului de lucru — Unitatea de Implementare Studiu de Fezabilitate: Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru „Autostrada Sibiu — Pitești”.

„Autostrada Sibiu — Pitești este principalul proiect de infrastructură al nostru și am decis să înființez această unitate de implementare pentru a urgenta finalizarea studiului de fezabilitate și pentru a fi siguri că acesta corespunde cu realitățile din teren, astfel încât, odată finalizat, să putem demara licitațiile pentru lucrările de execuție. Această echipă de proiect va urmări, în mod special, realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât studiul de fezabilitate să respecte standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană”, a declarat Homor.

Cioloș: Am ales răul cel mai mic în cazul Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Rezilierea contractului ar fi întârziat lucrările

Persoanele desemnate să facă parte din unitatea de implementare vor avea, în principal, următoarele atribuții: colaborarea în strânsă legatură cu proiectantul, inclusiv prin organizarea de întâlniri de lucru/ședințe de progres, săptămânal și ori de câte ori este necesar, urmărind modul de îndeplinire a respectării obligațiilor contractuale de către acesta și realizarea obiectului contractului, organizarea și participarea la întâlniri lunare și ori de câte ori este necesar cu reprezentanții agenției JASPERS, urmărirea procesului de prelevare și culegere de probe/informații din teren în conformitate cu graficele de timp stabilite, în vederea elaborării studiilor de specialitate, verificarea în teren a efectuării studiilor geotehnice, topografice și orice alte studii necesare realizării studiului de fezabilitate și prezentarea conducerii CNADNR a stadiului acestora, verificarea livrabilelor realizate de proiectant înainte de a fi transmise către JASPERS sau AM POIM.

În plus, această unitate de implementare va avea în vedere exercitarea atribuțiilor specifice și luarea măsurilor necesare, în vederea realizării studiului de fezabilitate, cu respectarea termenelor contractuale și la parametri de calitate minimă impusă de caietul de sarcini, Propunerea Tehnică anexă la contract, precum și de normele legale și celelalte reglementări aplicabile, întocmirea rapoartelor lunare de analiză a documentației elaborate de către proiectant, verificarea și avizarea rapoartelor lunare de progres în conformitate cu cerințele impuse de contractul de prestări servicii ce vor fi vizate/aprobate de Direcția Tehnică și aduse la cunoștința directorului general, dar și susținerea cererii de finanțare, cu suportul proiectantului, în vederea aprobării acesteia de către entitățile abilitate.

Membrii unității de implementare, specialiști în domeniu, au responsabilități în rezolvarea problemelor de exproprieri, cerere de finanțare, lucrări de artă și consolidări, studii geotehnice, siguranță rutieră, analiza cost-beneficiu, arheologie etc.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai