Sistemul construit de CNAS din fonduri europene asigură baza concretă pentru politicile de sănătate la nivel naţional, prevenirea fraudelor şi creşterea calităţii serviciilor primite de fiecare cetăţean, scrie agerpres.ro.
Pe 20 februarie 2013 Curtea de Apel Bucureşti a clarificat ca neîntemeiată şi ultima din cele 28 de contestaţii depuse de diverşi participanţi la licitaţia din 11.11.2011, decizia de stabilire a câştigătorului fiind irevocabilă.
În opinia preşedintelui CNAS, dr. Doru Bădescu, „în România nu mai există la ora actuală un alt proiect similar ca amploare, care să aducă prestigiu companiilor implicate în implementarea sa. De aceea le mulţumim celor care şi-au arătat interesul şi au încercat prin diverse metode să forţeze participarea. Noi ne-am asigurat că se respectă procedurile legale de desemnare a câştigătorilor şi proiectul care a fost tergiversat mai bine de un an şi jumătate poate fi în sfârşit construit. Acum intrăm în etapa în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate construieşte un sistem care va aduce schimbări importante în mediul medical şi care va oferi suportul decizional pentru adoptarea politicilor de sănătate publică în România”.
Împreună cu „Prescripţia electronică„, deja funcţională, şi cu „Cardul electronic” ce se va implementa odată cu primirea filei de buget de la Ministerul Sănătăţii, „Dosarul electronic” face parte din proiectele strategice pentru care CNAS şi-a asumat implementarea, conform strategiei de e-Sănătate promovată de Comisia Europeană. Se obţine astfel o infrastructură informaţională ce permite eficientizarea mediului medical şi eliminarea erorilor umane de diverse naturi relevă sursa citată.
Informatizarea sistemului de sănătate nu presupune doar implementarea unui sistem informatic, ci şi adaptarea cadrului legal astfel încât să suporte facilităţile sistemului fără a crea tensiuni între pacienţi şi cadrele medicale, dar şi alinierea procedurilor din domeniul sănătăţii cu noua perspectivă a sistemului informatizat.
„Dosarul electronic” este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Creşterea Competitivităţii Economice (POSCCE) şi Programul Operaţional – Dezvoltarea Capacităţii Administrative (PODCA), se mai arată în comunicat.
Citeşte şi Medicii de familie REFUZĂ să distribuie cardurile electronice. „Este CONFLICT de interese”