Prin urmare, este recomandat ca pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, iar ulterior, după caz, medicul decide dacă pacientul este chemat la cabinet pentru o consultație.
”Astfel, recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decidă, după caz, dacă îi acordă o consultaţie la distanţă, îl cheamă la cabinet pentru o consultaţie clasică sau îl direcţionează către un medic specialist va rămâne valabilă şi în perioada următoare, când CNAS va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare”, a precizat CNAS într-un comunicat remis presei.
Potrivit sursei citate, scopul menţinerii acestor măsuri este limitarea răspândirii infecţiei cu covonraivurs în rândul populaţiei care accesează servicii medicale.
Reprezentanţii CNAS afirmă că în urma consultărilor cu specialiştii din domeniul sănătăţii vor fi stabilite reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care vor face obiectul unui proiect de act normativ ce va fi supus aprobării Executivului.
„O parte din restricţiile instituite prin Ordonanţele militare vor fi înlocuite cu noi reglementări, dar este necesar şi un grad mai mare de responsabilitate din partea populaţiei. Facem apel către cetăţeni să adopte în continuare un comportament prudent, în concordanţă cu recomandările specialiştilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS, citată în comunicatul de presă