Interceptarea Guvernului american a continuat până la începutul lui 2017. O parte din datele adunate de serviciile secrete includ informaţii ce au trezit suspiciuni în rândul investigatorilor în privinţa faptului că Manafort ar fi încurajat ajutorul ruşilor în cadrul campaniei, potrivit unor surse familiare cu investigaţia. Două dintre cele trei surse ale postului CNN au avertizat însă în privinţa faptului că probele nu ar fi fost concluzive.
Echipa procurorului special Robert Mueller, ce conduce investigaţia în privinţa implicării Rusiei în alegerile americane, a oferit detalii în privinţa acestor schimburi de informaţii.
O hotărâre judecătorească secretă emisă de un tribunal ce se ocupă de Actul de Supraveghere al Serviciilor de Informaţii (FISA) a fost demarată după ce Manafort a devenit subiectul unei investigaţii a FBI-ului ce a început în 2014. Aceasta s-a axat pe activitatea unor firme de consultanţă ale Washingtonului penru fostul partid conducător al Ucrainei, conform surselor CNN, citate de Mediafax.
FBI-ul a reluat apoi supravegherea după ce a obţinut un nou mandat din partea FISA ce s-a extins până la începutul lui 2017.
Manafort a acuzat investigaţiile ca fiind motivate politic şi a reiterat că nu a a lucrat niciodată pentru a promova interesele Rusiei. Documente obţinute de Associated Press demonstrează însă că legăturile acestuia cu Rusia au fost mai apropiate decît s-ar fi dezvăluit iniţial.
Sean Spicer, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a declarat că Manafort ”a avut un rol limitat pentru o perioadă scurtă de timp” în cadrul campaniei prezidenţiale din SUA.
Casa Albă a refuzat să comenteze informaţiile făcute publice de către postul CNN.