Coaja și sâmburii, cea mai benefică și sănătoasă parte din struguri. Nutriționistul Cristian Mărgărit, despre cum să alegi fructele perfecte: „Trebuie să fie cât mai mici și mai colorați”

Coaja și sâmburii reprezintă cea mai sănătoasă parte din struguri, potrivit nutriționistului Cristian Mărgărit. Toamna vine la pachet cu foarte multe beneficii pentru toată lumea.
Alina Costache
26 sept. 2023, 15:19
Coaja și sâmburii, cea mai benefică și sănătoasă parte din struguri. Nutriționistul Cristian Mărgărit, despre cum să alegi fructele perfecte: „Trebuie să fie cât mai mici și mai colorați”
Nutriționistușl Cristian Mărgărit, despre o alimentație sănătoasă în timpul sezonului rece

Nutriționistul Cristian Mărgărit a dezvăluit care este cea mai benefică parte din struguri. Există foarte multe alimente pe care toamna ni le oferă, care au numeroase avantaje și pe care trebuie să le includem în alimentația de zi cu zi, mai ales în sezonul rece.

„Toamna favorizează dieta sănătoasă. O dietă sănătoasă e o dietă care urmează și anotimpurile, adică să mâncăm în fiecare anotimp pe cât posibil alimente locale și de sezon. Atunci ele sunt și mai ieftine, mai bogate nutritiv și avem foarte multe rețete tradiționale care se pretează foarte bine la această bogăție de fructe și legume pe care o găsim în piață și în magazine”, a dezvăluit nutriționistul, potrivit spectacola.ro.

Citește și: Legumele la grătar, bombă cancerigenă pentru sănătate. Nutriționistul Cristian Mărgărit trage un semnal de alarmă: „Bolile foarte grave apar mai devreme decât în mod normal”

Există o varietate de fructe și legume de sezon, dar strugurii se află în topul preferințelor tuturor. Sunt dușci, gustoși și constituie gustarea perfectă în zilele răcoroase de toamnă. Există un truc foarte important pe care trebuie să îl respecți atunci când cumperi struguri.

„Încă avem fructele de toamnă. Strugurii trebuie să fie câte mai mici și mai colorați, pentru că asta înseamnă că au antioxidanți, mai multe vitamine, minerale, raportate la caloriile cu care vine acest aliment și apoi vin rădăcinoasele foarte bogate în vitamine, sfecla, țelina, morcovul”, ne mai spune Cristian Mărgărit.

Citește și: Pericolul ascuns din carnea la grătar! Nutriţionistul Cristian Mărgărit, trucuri geniale pentru prepararea sănătoasă a cărnii

Atunci când mâncăm strufuri, nu trebuie să renunțăm la coajă, dar nici la semințele lor. Consumați în cantități moderate, strugurii pot aduce extrem de multe beneficii organismului.

„Toate fructele conțin zaharuri, diverse combinații, iar o cantitate prea mare poate contribui la îngrășare. Totuși, studiile arată că un consum mai mare de fructe, e asociat cu o sănătate mai bună, cu mai puțin cancer, boli cardiovasculare și chiar mai puțin diabet. Nu te aștepta să mănânci ceva cu zahăr și să scadă riscul de diabet.

Una e să consumi alimentul întreg, dacă vorbim despre struguri și antioxidanții pe care îi conține atât în coajă, cei roșii, în special, dar și în semințele, ele trebuie înghițite, nu aruncate, deci aceste substanțe prezente în fructe ne protejează de diverse boli. Este bine să luăm acest zahăr din fructe, decât din zahărul rafinat. Deci, contează foarte mult cantitatea totală pe care o consumăm, dar și ce alte alimente mâncăm pe lângă”, a continuat specialistul.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Iluzia optică pe care doar cei cu ochi de vultur o pot rezolva. Ești genial dacă găsești pantoful ascuns în mai puțin de 12 secunde
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Șeful Poliției Municipale Brăila, prins beat la volan în urma unui accident rutier
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!