Coaliţia PNL-PSD nu renunţă deocamdată la Cătălin Cîrstoiu: luni îşi va depune cadidatura la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei ar fi vrut să depună chiar pe 16 aprilie candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, pentru a pune capăt speculaţiilor legate de o presupusă retragere din cursă.
Filip Stan
15 apr. 2024, 19:24
Coaliţia PNL-PSD nu renunţă deocamdată la Cătălin Cîrstoiu: luni îşi va depune cadidatura la Primăria Capitalei

Liderii alianţei electorale PSD-PNL au stabilit, într-o şedinţă desfăşurată la Palatul Victoria vreme de peste trei ore, ca depunerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru funcţia de primar general al Capitalei să aibă loc, luni, la începutul săptămânii viitoare, au precizat surse politice pentru AGERPRES.

Potrivit acestora, liderii coaliţiei ar fi vrut să depună chiar pe 16 aprilie candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, pentru a pune capăt speculaţiilor legate de o presupusă retragere din cursă.

Rareş Bogdan aruncă bomba despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu. „Dacă se deschide subiectul, îl vom discuta”

Aceleaşi surse au precizat că decizia adoptată în final a ţinut cont de faptul că Biroul Electoral Municipal trebuie să analizeze şi să valideze, mai întâi, protocolul alianţei PSD-PNL, iar premierul Ciolacu are, începând de marţi, o deplasare internaţională.

Tot luni, înaintea şedinţei coaliţiei, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a anunţat că va face o conferinţă de presă pe tema incompatibilităţii de care ar fi acuzat într-un raport din 2020 al Corpului de Control al Guvernului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus denunţ la DNA şi sesizare la ANI pe numele medicului Cătălin Cîrstoiu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus la DNA un denunţ pe numele lui Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune. Parlamentarul USR a depus şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu.

„Medicul Cîrstoiu este capul unei reţele de tip mafiot care direcţionează, de ani de zile, pacienţii de la stat la privat şi îi jecmăneşte. Cîrstoiu a încălcat în mod clar legea, în repetate rânduri. Inclusiv atunci când şi-a numit soţia şefă de secţie, de mai multe ori consecutiv, începând cu anul 2014. Cîrstoiu a minţit şi când a spus că nu a făcut consultaţii la clinicile private unde erau acţionari el, mama, soţia şi soacra, veniturile obţinute de la clinicile private ale familiei fiind trecute chiar în declaraţia de avere din iunie 2020. Sper ca DNA şi DIICOT, alături de ANI, să îl cerceteze imediat pe candidatul PSD-PNL Cîrstoiu pentru aceste multiple infracţiuni, comise cu repetiţie. Este incalificabil faptul că aceste fapte sunt cunoscute de mai multe instituţii ale statului şi nu s-a luat niciun fel de măsuri”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, conform comunicatului de presă al partidului.

Citeşte şi: Sociologul Vasile Dîncu, candidatul PSD-PNL la europarlamentare, despre Cătălin Cîrstoiu: „Un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor”

Denunţul la DNA şi sesizarea la ANI au ca punct de plecare raportul 3.712/2020 întocmit de Corpul de Control al premierului, în care 14 pagini din 90 sunt alocate faptelor constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu. Este vorba de activitatea derulată de acesta la clinica familiei simultan cu deţinerea funcţiei de conducere la SUUB, ceea ce reprezintă o încălcare a legislaţiei în vigoare.

Cătălin Cîrstoiu s-a apărat de acuzaţiile aduse de Corpul de Control al premierului susţinând că respectiva clinică privată face numai „formare profesională de medici specialişti şi rezidenţi”. Or, după cum reiese dintr-un răspuns oficial al Colegiului Medicilor din România, clinica privată nu este furnizor nici de formare profesională, nici de educaţie medicală continuă, ceea ce conturează infracţiunea de înşelăciune.

Fapta de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane are legătură cu numirea doctorului Monica Cîrstoiu pe postul de şef de secţie în cadrul SUUB, numire făcută nu prin concurs, ci printr-un contract administrativ din februarie 2014, semnat de doctorul Cătălin Cîrstoiu. Contractul Monicăi Cîrstoiu a fost prelungit succesiv, ultimul act adiţional fiind semnat, în martie 2020, tot de soţul acesteia, la doar 4 zile de la numirea în funcţia de manager interimar. Soţia domnului Cîrstoiu a renunţat la funcţie de abia după acţiunea de verificare a Corpului de Control, mai spune sursa citată.

DNA şi ANI trebuie să verifice dacă faptele penale şi situaţia de incompatibilitate şi conflictul de interese invocate corespund realităţii, pentru asigurarea transparenţei şi integrităţii în funcţii publice, dar şi pentru prevenirea oricăror forme de corupţie.

CTP îl torpilează pe Cîrstoiu: ‘Prostălău agresiv, corupt, plin de bani, nesimțit, mincinos, arogant’

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu folosește cuvinte extrem de dure la adresa candidatului PSD – PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu. CTP spune că medicul e prostălău, agresiv si corupt, fără a prezenta în acest sens vreo dovadă.
Iată ce scrie CTP pe Facebook:
„De ce el?

PSD și PNL nu mai știu cum să scape de Cîrstoiu, deoarece purtările în campanie ale lui domdoctor merg de la ridicol până la respingător.
Întrebarea este: de ce l-au ales? Răspuns: întrucât calitățile sale corespund perfect calităților oricărui fruntaș pesedist sau liberal – să fie corupt, plin de bani, nesimțit, mincinos, arogant și, nu în ultimul rând, un prostălău agresiv atotzâmbitor.”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!