Coaliţia rezistă la testul majorării pensiilor, fum alb după şedinţa de 5 ore: Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu anunţă că s-au găsit bani de majorări

Liderii coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au declarat, după ședința coaliției de guvernare, că s-au lămurit toate neclaritățile, iar noua Lege a pensiilor are sursă de finanțare.
Filip Stan
13 nov. 2023, 18:22
Coaliţia rezistă la testul majorării pensiilor, fum alb după şedinţa de 5 ore: Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu anunţă că s-au găsit bani de majorări

UPDATE: Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu s-au înţeles pe legea pensiilor. ”Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție.

Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Aproape în acelaşi timp a postat şi Nicolae Ciucă: „În ședința Coaliției de astăzi am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024.
În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare. Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI).
Totodată, au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor.
Am analizat, de asemenea, reorganizarea internă a ministerelor, primele două vizate fiind cel al Agriculturii și cel al Mediului. Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici. În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării.
Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, luni, înainte de a merge la şedinţa coaliţiei, că PNL susţine noua lege a pensiilor şi nu doar la modul declarativ. El a amintit că în mandatul său de premier a crescut punctul de pensie de la 1.265 lei punctul de pensie la 1.785 lei, şi astfel „începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor, de la 1 septembrie”. Acesta a reiterat că trebuie luate cât mai rapid măsuri pentru digitalizarea instituţiilor publice, mai ales a ANAF, atât la nivel central, cât şi restul structurilor ANAF, precum şi combaterea evaziunii fiscale care pe TVA se ridică, în prezent, la 45 miliarde lei.

„Am avut o şedinţă executivă a PNL, am avut o întâlnire şi cu miniştrii PNL, iar acum ne pregătim să mergem la întâlnirea de coaliţie. PNL, aşa cum am anunţat şi dăţile trecute, va susţine proiectul privind noua lege a pensiilor, nu doar la modul declarativ. Ştiţi foarte bine că am mărit pensiile, în ultimii trei ani, de trei ori. Efectiv, pe mandatul meu, de la 1.265 lei punctul de pensie la 1.785 lei, ca atare, începând cu 1 ianuarie, vom aplica acel procent de indexare a pensiilor cu rata inflaţiei de 13,8% şi noua lege a pensiilor, de la 1 septembrie”, a declarat Nicolae Ciucă, luni la sediul PNL.

El a adăugat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a avea procesul de digitalizare şi combate evaziunea fiscală, cel puţin cea pe TVA, care se ridică în prezent la 45 miliarde lei.

„Vom lua măsurile necesare, astfel încât să introducem măsurile de digitalizare şi combatere a evaziunii fiscale, cel puţin pe TVA, care în momentul de faţă se ridică la valoarea de 45 de miliarde lei. Măsurile de digitalizare şi de funcţionare a tuturor structurilor ANAF, atât la cele centrale, de la sediul MFP, cât şi cele din teritoriu. Urmează ca la şedinţa coaliţiei să discutăm toate acestea”, a mai explicat liderul liberalilor.

Luni dimineaţă, preşedintele PNL precizat că „tot timpul se discută despre digitalizare, dacă asta este principala problemă, să trecem s-o facem”.

Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo: „Eu rămân în continuare adeptul lucrurilor corect făcute”. Ce spune de majorarea pensiilor

„Am făcut toate demersurile, inclusiv am dus o decizie in acest sens în Consiliul Suprem de Apărarea a Ţării. Trebuie să se facă digitalizarea, pentru că asigurarea resurselor financiare reprezintă o problemă de siguranţă naţională”, a afirmat Ciucă.

Acesta a mai spus că „nu ne permitem ca anul viitor să mai creştem taxe şi impozite”.

„Este deja o decizie în implementare, o mare parte a măsurilor vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Ca atare, nu putem să venim cu încă o povară pe mediul pentru afaceri”, a adăugat preşedintele PNL.

Explicaţia halucinantă a lui Rareş Bogdan, după ce a mers la piaţă cu Rolex pe mână: „Eu sunt un om asumat. Am în declaraţia de avere ceasuri de 200.000 de euro”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, a declarat luni, la sediul PNL, că va fi şedinţă de coaliţie la ora 14.00 în care Ministerul Finanţelor va prezenta de unde vor lua bani pentru majorarea pensiilor. El a precizat că PNL nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de taxe şi impozite, cu riscul să arunce guvernarea în aer, adică să rupă orice discuţie cu PSD.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză Europa că a „distrus România” în primul său discurs din Parlamentul European
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'