COD FISCAL 2014: Ce noutăţi aduce. DESCARCĂ DOCUMENT

COD FISCAL 2014: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat pe pagina sa de internet cea mai recenta varianta a Codului fiscal. Noul document cuprinde modificarile introduse prin Legea nr. 69/2014 care a aprobat cu modificari OUG nr. 28/2013. Descarcati de aici varianta actualizata a Codului fiscal!
Romania TV
20 mai 2014, 12:01
COD FISCAL 2014: Ce noutăţi aduce. DESCARCĂ DOCUMENT

Puteti consulta Codul fiscal valabil in 2014 in fisierul atasat AICI sau direct pe site-ul ANAF.

Fiscul precizeaza ca textul este actualizat prin mijloace informatice si nu reprezinta o republicare.

Codul fiscal publicat de ANAF contine cele mai recente modificari prevazute in Legea nr. 69/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 355, din 14 mai 2014 si care a intrat in vigoare pe 17 mai 2014. Prin aceasta lege a fost aprobata cu modificari OUG nr. 28/2013, ce a introdus anul trecut unele noutati in legislatia fiscala.

Astfel, Legea nr. 69/2014 care a actualizat recent Codul fiscal a clarificat anumite prevederi referitoare la accize. Printre cele mai importante aspecte cuprinse in acest normativ care se aplica din 17 mai se numara cele privind aplicarea accizelor nearmonizate pentru livrari de arme si munitii si a celor referitoare la momentul exigibilitatii accizelor pentru tranzactii cu produse supuse accizelor nearmonizate, precum si cele care stabilesc situatia in care este necesara depunerea declaratiei de accize pentru tranzactii cu produse supuse accizelor nearmonizate.

Conform celor mai recente modificari aduse Codului fiscal, vor fi supuse accizelor armele, altele decat cele cu destinatie militara sau de tir sportiv, cu codurile NC: 9302 00 00, 9303, 9304 00 00 si munitia pentru astfel de arme, cu codurile NC: 9306 21, 9306 29, 9306 30.

Pana acum, in Codul fiscal se mentiona ca erau supuse accizelor armele de vanatoare si armele de uz personal, altele decat cele de uz militar sau de uz sportiv, cu codurile NC: 9302 00 00, 9303, 9304 00 00 si cartusele cu glont si alte tipuri de munitie pentru aceste arme, cu codurile NC: 9306 21, 9306 29, 9306 30.

Totodata, noile reglementari stabilesc ca in cazul unui operator economic care nu are domiciliul fiscal in Romania si intentioneaza sa desfasoare activitati economice cu produse accizabile supuse accizelor nearmonizate, pentru care are obligatia platii accizelor in Romania, acesta va desemna un reprezentant fiscal stabilit in Romania, pentru a indeplini obligatiile care ii revin.

MFP: Codul fiscal rescris va fi trimis in mai sau iunie in Parlament

Guvernantii lucreaza la rescrierea Codului fiscal, astfel ca noul document urmeaza sa fie trimis in Parlament in luna mai sau iunie, a declarat recent Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor. Acesta a explicat ca exista o diferenta intre rescriere si republicare si ca documentul care va fi trimis in Parlament va fi unul nou, diferit de actul normativ in vigoare, respectiv Legea nr. 571/2003.

Codul fiscal, intrat in vigoare la finalul anului 2003, a suferit de-a lungul timpului numeroase modificari, iar consultarea lui a devenit, odata cu trecerea anilor si a schimbarilor legislative din ce in ce mai dese, tot mai greoaie. Desi mediul de afaceri a cerut de nenumarate ori republicarea actului normativ, acest lucru s-a amanat, ceea ce a facut din legislatia fiscala un adevarat haos.

In ultimii zece ani, in majoritatea actelor normative care au modificat Codul fiscal se mentioneaza ca acesta va fi republicat si renumerotat.

Prima astfel de precizare s-a facut la un an dupa ce a fost publicat Codul fiscal, adica in 2004, in OUG nr. 138/2004, care prevedea la articolul IV:

Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare”.

Aceasta prevedere a fost reluata din 2004 in peste zece acte normative care au modificat in aceasta perioada Codul fiscal.

Detalii pe Biblioteca virtuala AvocatNet.ro

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!