Intre orele 20:00 si 2:00, in judetul Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa, local sub 200 m si izolat sub 50 m.
Intre orele 20:00 si 2:00, in judeţele Alba, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Covasna se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.
Intre orele 21:00 si 2:00, în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Bacău, Vrancea, inclusiv drumurile naționale și europene se va semnala ceata care determina vizibilitate redusa, local sub 200 m si izolat sub 50 m.
Intre orele 23:00 si 5:00, pe arii extinse în judeţele Olt şi Dolj, local în judeţele Vâlcea şi Mehedinţi (inclusiv municipiile Craiova, Slatina, Dr. Tr. Severin şi Drăgăşani) se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii pe arii extinse sub 200 m şi local sub 50 m.
Intre orele 23:00 si 5:00, in judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti şi zona de câmpie a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău; inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrăzile A1, A2, A3 se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.
Intre orele 23:00 si 5:00, in Dobrogea se va semnala ceață care determină vizibilitate redusă sub 200 m şi izolat sub 50 m.
Curse aeriene afectate de ceaţă
Cinci curse aeriene interne şi externe operate pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj au fost afectate, joi, din cauza ceţii, patru fiind întârziate, iar una redirecţionată spre Aeroportul din Târgu Mureş.
Reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj au declarat, joi, că este vorba despre curse spre şi dinspre Bucureşti, Eindhoven sau Viena, informează Mediafax.
„Avem joi dimineaţă cinci curse aeriene afectate de ceaţa de pe Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj. La sosiri, cursa Wizz Air care trebuia să aterizeze miercuri seară, la ora 23.10, este programată să ajungă joi după-amiază, la ora 15.15, cu o întârziere de circa 16 ore, iar cele două curse ale Tarom de la Bucureşti, care trebuia să aterizeze la orele 8.40, respectiv 9.05, sunt întârziate. La plecare, cursa Tarom de Viena, care trebuia să decoleze la ora 9.05 este întârziată, iar cursa Wizz Air spre Eindhoven, care trebuia să plece la ora 10.30, a fost redirecţionată la Târgu Mureş”, au spus sursele citate.
Potrivit reprezentanţilor aeroportului clujean, în cursul zilei de joi, din cauza ceţii, şi alte curse aeriene vor fi întârziate, anulate sau redirecţionate.
Şi pe aeroportul din Sibiu au fost probleme din cauza vizibilităţii reduse. Decolarea cursei Blue Air Sibiu – Stuttgart, cu 78 de pasageri la bord, a fost amânată, joi dimineaţă.
„Zborul Blue Air Sibiu – Stuttgart, a cărui decolare era programată iniţial la ora 08.25, va pleca cu întârziere din cauza vizibilităţii reduse, cauzate de ceaţă”, a declarat Nicoleta Boborodea, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Sibiu. Potrivit acesteia, la bordul aeronavei se află 78 de pasageri, avionul urmând să decoleze ulterior, în funcţie de condiţiile meteorologice.
Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Sibiu, în cursul dimineţii de joi nu mai sunt programate alte zboruri, următoarele curse fiind programate la 13.15, oră până la care este posibil să se ridice ceaţa.
Drumurile cu circulaţie îngreunată din cauza ceţii
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în mai multe zone, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.
Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind între kilometrii 31 şi 68 sub 50 de metri.
Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe A2 (Autostrada Soarelui), între Drajna şi Cernavodă. Pe această porţiune vizibilitatea scade şi sub 30 de metri, iar carosabilul este umed. Pentru a preîntâmpina producerea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă prudent, cu viteză redusă.
În judeţele Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud şi Covasna vizibilitatea scade sub 100 de metri, în judeţul Brăila sub 10-15 metri pe DE 87 Brăila – Galaţi, în Prahova sub 50 de metri pe drumurile naţionale 1D şi 1B şi sub 100 de metri pe DN1, în zona Băicoi, în Braşov pe drumurile naţionale 10, 11 şi 13 – sub 50 de metri, iar pe DN1 sub 100 de metri în zonele Săcele – Timişu de Jos şi Codlea – Făgăraş, în Iaşi sub 100 de metri pe DN28A şi DN2, în Cluj pe DN1C Cluj-Napoca – Gherla – sub 50 de metri, judeţul Giurgiu pe DN5 şi DN6, vizibilitate sub 50 de metri.
Fenomenul este întâlnit şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, pe A3 Bucureşti – Ploieşti, pe A2 Bucureşti – Constanţa şi pe A4, unde vizibilitatea scade, pe alocuri şi sub 50 de metri.