Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Meteorologii anunță temperaturi extreme în toată țara

Meteorologii au emis un nou cod galben de temperaturi ridicate, în jumătatea vestică a țării, dar și un cod portocaliu de caniculă pentru câteva județe.
Alina Costache
02 sept. 2024, 10:57
Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Meteorologii anunță temperaturi extreme în toată țara

Meteorologii au anunțat un cod galben de temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat, avertizarea fiind valabilă luni, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj. Codul galben se extinde, marți, în aproape toată țara.

Cod galben și cod portocaliu de caniculă în România

”În jumătatea vestică a ţării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade”, au arătat meteorologii.

Citește și Avertisment sumbru oferit de ANM: ”Elementul care a dus la acest episod cu ploi și intensificări ale vântului este temperatura de deasupra Mării Negre”

De asemenea, este în vigoare o avertizare cod portolcaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabilă până marți, în patru județe: Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Astfel, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35…37 de grade, iar minimele de 18…20 de grade, valori uşor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

În plus, codul galben e valabil și pentru marți, în aproape toată țara, excepție făcând judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, precum şi zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

”În cea mai mare parte a ţării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade”, a transmis ANM.

Cum e vremea în București

În zona municipiului Bucureşti, de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 9.00, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

De marţi dimineaţă până miercuri la ora 9.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Citește și Raed Arafat, avertisment legat de inundațiile de pe litoralul românesc: ”Trebuie să ne așteptăm la astfel de fenomene meteo extreme, nu doar în Constanța, ci și în alte zone”

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Ce se află pe insula misterioasă pe care oamenii nu au voie să se ducă. Se află lângă un mare oraș, milioane de persoane au văzut-o, dar foarte puțini știu ce e acolo
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
Uluitor ce schimbare! Păpușa de la Glina s-a transformat TOTAL acum. E de nerecunoscut la 18 ani
DailyBusiness
Chiriile ating noi recorduri în septembrie! Mulți chiriași vor să recurgă la înțelegerea fără contract, din disperare
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Asia Express sezonul șapte. Cele mai tari aventuri din viață pentru Betty Salam şi Cătălin Vişănescu
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
Diandra se dă designer, dar adevărul este cu totul altul. Cum face bani femeia care i-a spart casa lui Andrei Rotaru
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Se zice sau nu „La mulți ani!” la data de 8 septembrie 2024? Este celebrată Nașterea Maicii Domnului
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Te trec fiorii! Gheorghe Dincă, detalii cutremurătoare la 5 ani de la cazul Caracal. Ce a povestit despre fetele care au dispărut din curtea sa: „Cu ce sunt monstru?”
substantial.ro
Jazz in the Park aduce muzică de excepție la Cluj-Napoca
MediaFlux
Începe O NOUĂ ETAPĂ de recalculare A PENSIILOR. BANI IN PLUS pentru un milion de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...