Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii şi inundaţii pentru litoral UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţa, o avertizare cod portocaliu de ploi, cu tunete şi fulgere și intensificări ale vântului pe litoral.
Alina Costache
11 sept. 2024, 08:36
Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii şi inundaţii pentru litoral UPDATE

UPDATE: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râurile din judeţul Constanţa.

Potrivit hidrologilor, până la ora 16:00, pe cursurile de apă aflate sub avertizare, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie.

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din zona de sud-est a judeţului Constanţa, situate la sud faţă de Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Atenţionarea Cod portocaliu a fost către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, cu tunete şi fulgere, pe litoral. Potrivit ANM, vor fi averse torenţiale care vor acumula 25 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

Citește și: Când vor trebui românii să îşi scoată hainele de iarnă. Meteorologii Accuweather au anunţat când vor scădea temperaturile sub 0 grade în Capitală

COD PORTOCALIU
Valabil de la : 11-09-2024 ora 8:15 până la : 11-09-2024 ora 9:03

In zona : Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Topraisar, Agigea, Castelu, Poarta Albă, Bărăganu;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

 

Prognoza meteo. Oscilaţii mari de la o regiune la alta, cu furtuni violente, grindină, dar şi ultima zvâcnire a verii

Miercuri valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua precedentă în vest, centru și nord, dar în scădere în sud-sud-est, se vor situa în marea lor majoritatea în jurul celor specifice datei, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate și va ploua în jumătatea de est a teritoriului și local în rest. În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni local va ploua moderat cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și submontane, precum și în restul Moldovei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Izolat, noaptea, se va forma ceață.

București
Vremea se va răcori. Cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade cu averse (în general 15…20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo. Oscilaţii mari de la o regiune la alta, cu furtuni violente, grindină, dar şi ultima zvâcnire a verii

Prognoza meteo JOI
În Țară
Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în zona montană și submontană, precum și în centrul și estul țării, unde local va ploua și trecător vor fi descărcări electrice, iar noaptea în vest-sud-vest unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

București
Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va avea înnorări la începutul intervalului când vor mai fi posibile averse slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar minimă va fi de 12…15 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo VINERI
În Țară
Vremea se va răci mai ales în vest și sud-vest, iar în restul țării va fi comparabil din punct de vedere termic cu intervalul precedent. Aria nebulozității și a ploilor va fi în extindere treptată dinspre regiunile vestice și va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări, precum și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în extremitatea vestică și 32 de grade în sud-sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în vest și 21 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

București
Vremea va continua să se încălzească și va deveni caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare și va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Șefa ANM a actualizat prognoza meteo. Temperaturile se prăbușesc, toamna își intră în drepturi și se anunță vijelii în aceste zone
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
ALERTĂ METEO: Furtunile mătură România!
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Toamna în farfurie. Cinci rețete delicioase de prăjituri
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
23 de ani de la 11 septembrie 2001: amintiri ale unei tragedii
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...