Bucureştiul rămâne sub COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, ploi torenţiale în aproape toată ţara

Meteorologii avertizează că începând de duminică, de la ora 18.00, şi până marţi, la ora 6.00, în regiunile vestice, nordice, centrale şi nord-estice ale ţării, precum şi în zonele de munte, vor fi vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 40-50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente de duminică seară şi până luni dimineaţă, la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Banat şi în cea mai mare parte a Moldovei. Totodată, meteorologii anunţă că opt judeţe din sudul ţării şi Capitala rămân sub avertizare cod portocaliu de caniculă, iar restul ţării sub cod galben. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, iar temperaturile vor fi între 36 şi 39 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.
Filip Stan
06 aug. 2017, 09:13
Bucureştiul rămâne sub COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, ploi torenţiale în aproape toată ţara

COD ROȘU- Duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În județele Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…41 de grade.

COD PORTOCALIU- În Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

COD GALBEN– În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.


COD GALBEN pentru intervalul 6 august, ora 18 – 8 august ora 06

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;

Zone afectate: regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte;

În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

Pe parcursul zilei de luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

Notă: În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august).

  • Valul de căldură va persista, temperaturi sufocante la început de săptămână

COD PORTOCALIU– Luni (7 august), valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82…84 de unități.

COD GALBEN– În nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35…37 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vezi si: COD GALBEN de PLOI pentru mai multe judeţe. Vezi zonele vizate UPDATE

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'