Cod roşu de intervenţie. Autocar cu peste 50 de copii minori implicat într-un accident. Multe coliziuni mortale în minivacanţa de Rusalii

Un autocar plin de minori a ieșit în decor, la Răcăciuni, în judeţul Bacău. SMURD-ul, două ambulanțe și alte autospeciale s-au deplasat la fața locului
Filip Stan
24 iun. 2024, 18:15
Cod roşu de intervenţie. Autocar cu peste 50 de copii minori implicat într-un accident. Multe coliziuni mortale în minivacanţa de Rusalii

Un autocar în care se aflau peste 50 de copii şi însoţitori adulţi a fost implicat într-un accident rutier, luni după-amiază, în judeţul Bacău. La ora transmiterii acestei ştiri, ei sunt evaluaţi la locul evenimentului. ISU Bacău informează că, în urma recunoaşterii, autorităţile au constatat ca în autocar se aflau 38 de minori şi 10 adulţi. Niciunul dintre cei aflaţi în autovehicul nu a avut nevoie de transport la spital. La faţa locului a fost trimis un alt autocar pentru a prelua călătorii şi a continua deplasarea.

Accidentul a avut loc luni după-amiază, pe raza comunei Răcăciuni din judeţul Bacău, unde un autocar a ieşit în afara părţii carosabile, transmite ISU Bacău. Conform sursei citate, în autovehicul se aflau 51 de copii şi 3 adulţi. La ora transmiterii acestei ştiri, aceştia sunt evaluaţi de către echipajele medicale.

Accident grav în Sibiu. Un autocar cu 57 de pasageri și un TIR s-au ciocnit violent

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, dar şi o autosanitară de transport victime multiple.

Accident teribil în Vâlcea: Doi morţi după ce autoturismul în care se aflau a căzut într-un şanţ

Un bărbat şi o femeie au murit luni după-amiază, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat unde un şanţ. Echipajele medicale au încercat resuscitarea, însă fără succes.

Accidentul a avut loc luni după amiază pe DN 605C în judeţul Vâlcea, pe raza localităţii Alunu. Echipajele medicale sosite la faţa locului au găsit un autoturism răsturnat într-un şanţ, în care se aflau, încarcerate şi inconştiente, două victime, un bărbat şi o femeie.

Femeia era decedată, iar în cazul bărbatului a fost aplicat protocolul de resuscitare, însă manevrele nu au dat rezultat, informează ISU Vâlcea.

Poliţia Judeţeană Vâlcea precizează ca bărbatul avea 64 de ani, iar femeia 60 de ani, iar cei doi erau din Târgu Jiu, judeţul Gorj. La volanul autoturismului se afla bărbatul. În urma accidentului a fost deschis dosar penal pentru stabilitea împrejurărilor în care acesta a avut loc.

Șoferii drogați au luat cu asalt șoselele de Rusalii: MAI a reținut cu 48% mai multe permise ca anul trecut

Structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 3.151 infracţiuni şi au aplicat 27.797 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.583.088 lei, în minivacanţa de Rusaliil. Structurile de ordine publică au efectuat aproape 11.000 de intervenţii, iar structurile pentru situaţii de urgenţă au efectuat peste 5.600 intervenţii, din care 4.298 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 482 pentru stingerea de incendii.
În aceste zile, a fost înregistrat un trend descrescător în ceea ce priveşte accidentele rutiere grave faţă de anii anteriori dar şi o creştere de 45,8% faţă de anul precedent a numărului de permise reţinute pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise.

”În perioada 21 – 23 iunie 2024, pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, au acţionat, la nivel naţional,  în medie zilnică 25.936 poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri, precum şi angajaţi ai inspectoratelor pentru Imigrări şi Aviaţie. În acest interval, structurile de ordine publică au efectuat  aproape 11.000 de intervenţii, iar structurile pentru situaţii de urgenţă au efectuat peste 5.600 intervenţii (din care 4.298 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 482 pentru stingerea de incendii)”, anunţă Ministerul de Interne.

Citește și: Tragedie la Ibăneşti: Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare şi au murit unul după altul. Cine e Radu Tudose, patronul care s-a stins încercând să-şi salveze angajaţii

De asemenea, structurile MAI au fost sesizate cu privire la producerea a 3.151 infracţiuni şi au aplicat 27.797 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.583.088 lei.

”În această perioadă, s-au asigurat măsurile specifice pentru 506 manifestări publice – cele mai multe dintre acestea (206) fiind cultural-artistic Structurile Inspectoratului General de Aviaţie au executat 62 misiuni pentru situaţii de urgenţă şi 7 misiuni pe ordine publică”, precizează MAI în comunicat.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 42 localităţi din 10 judeţe (Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Harghita, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare, Suceava şi Timiş), unde s-a intervenit evacuarea apei din curţi şi beciuri, precum şi pentru degajarea copacilor doborâţi de vânt.

În intervalul menţionat au fost emise 56 mesaje prin sistemul RO-ALERT de avertizare a populaţiei (dintre care 32 privind prezenţa animalelor sălbatice în zone de locuit).

MAI anunţă că echipajele rutiere – suplimentate în contextul acestei minivacanţe –  şi-au concentrat eforturile pe prevenirea accidentelor de circulaţie prin identificarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care reprezentau un pericol pe drumurile publice.

”În aceste zile, a fost înregistrat un trend descrescător în ceea ce priveşte accidentele rutiere grave faţă de anii anteriori. Astfel, au fost înregistrate 27 accidente rutiere, în scădere 28,9% faţă de anul precedent şi cu 37,2% faţă de 2022, când au fost înregistrate 38 accidente, respectiv 43 accidente”, spune ministerul.

În plus. ”s-a acţionat, în medie zilnică, cu 294 radare, fiind reţinute 2.287 permise de conducere (40 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise) şi au fost retrase 933 certificate de înmatriculare”.

Ministerul de Interne precizează că ”se înregistrează o creştere de 45,8% faţă de anul precedent a numărului de permise reţinute pentru conducere sub influenţa substanţelor interzise”
În ceea ce priveşte traficul la frontierele naţionale, au fost înregistrate creşteri sensibile, normale în contextul minivacanţei şi al perioadei de vacanţe şi concedii. Au fost luate măsuri adaptate acestei situaţii, astfel că nu au fost înregistrate blocaje sau disfuncţionalităţi la intrarea sau ieşirea din ţară.

”Frontiera de stat a fost tranzitată, în acest interval,  de 893.381 persoane cu 253.634 mijloace de transport. Aceasta reprezintă o creştere de 15,6% a numărului de persoane care au tranzitat frontiera de stat, faţă de perioada similară a anului precedent”, subliniază MAI.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Animalul crescut de români, dar care ajunge mai mereu la export. Statul îți dă 100 de euro pe exemplar dacă îl ai în curte. Puțini oameni cunosc schema financiară
Capital.ro
Ajutor pentru românii de la BLOC. Statul plătește 750 lei. Banii până la 31 decembrie
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Statul face concurență băncilor! Ce randament au în 2024 titlurile de stat
Adevarul
EXCLUSIV. Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale: „Nu mai pot fi spectator și să văd cum se duce țara-n cap“
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc
Cancan.ro
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată pe sora ei geamănă
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
ILEGAL pentru proprietarii de teren din România. Nu poți crește asta. Te arestează pe loc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Kristen Michal, desemnat prim-ministru al Estoniei după demisia Kajei Kallas
MediaFlux
Putin AMENINȚĂ România! Pregătește o CONFRUNTARE DIRECTĂ
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?