In zona : Județul Bistriţa-Năsăud: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Bistriţa-Năsăud: Sângeorz-Băi, Maieru, Rodna, Șanț, Parva, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei;
Se vor semnala : averse torențiale care vor cumula peste 40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie, frecvente descărcări electrice
Cod roşu valabil de la : 30-06-2021 ora 19:00 până la : 30-06-2021 ora 20:00
In zona : Județul Alba: Cugir, Sebeș, Săsciori, Pianu, Șibot, Săliștea;
Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice, vijelie puternică
Cod roşu valabil de la : 30-06-2021 ora 18:50 până la : 30-06-2021 ora 20:00
In zona : Județul Maramureş: Poienile de Sub Munte, Ruscova, Bistra, Repedea, Petrova, Leordina;
Județul Maramureş: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Se vor semnala : averse torențiale care vor cumula peste 40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie, frecvente descărcări electrice
Pompierii ISU Neamţ intervin în mai multe localităţi, după ce furtuna a făcut ravagii. Pompierii intervin pentru degajarea unor copaci căzuţi pe drumul care leagă localităţile Izvor şi Ion Creangă.
Misiuni similare desfăşoară pompierii voluntari şi în comunele Secuieni, Ştefan cel Mare. De asemenea, în municipiul Roman, un copac a căzut peste două autoturisme parcate pe strada Dobrogeanu Gherea.
Un alt copac a căzut peste un autoturism şi firele de energie electrică de pe strada Anton Pann.
Totodată, mai mulţi arbori au fost doborâţi de furtună pe strada Mihai Viteazul din Roman.
Pompierii intervin pentru evacuarea apei din mai multe curţi din municipiul Roman, dar şi din localităţile Turtureşti şi Bodeştii de Jos. De asemenea, se acţionează pentru degajarea unui stâlp căzut pe carosabil în localitatea Lunca din comuna Oniceni.
Acoperişul unei case din localitatea Pildeşti, comuna Cordun, a fost distrus de furtună, iar aici intervin pompierii voluntari din localitate.
Din cauza furtuntii, mai multe localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică. Este vorba de Valea Seacă, Valea Arini, Bălţăteşti, Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Nemţişor, Mănăstirea Neamţ, Vânători-Neamţ, Traian şi Nisiporeşti.
Mai mulţi copaci şi stâlpi de susţinere a reţelei de telefonie au fost doborâţi de vântul puternic în judeţul Botoşani. care a afectat, miercuri după-amiază, judeţul Botoşani, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în localitatea Viişoara a fost afectată reţeaua electrică, după ce un cablu electric s-a rupt, iar la Ungureni s-a produs un incendiu la un transformator electric.
„Pompierii militari şi voluntari au fost solicitaţi să intervină în şase situaţii de urgenţă generate de vântul puternic. În Cerviceşti – comuna Mihai Eminescu, Zăiceşti – comuna Băluşeni şi pe strada 1 Decembrie din municipiul Botoşani s-a acţionat pentru înlăturarea unor arbori doborâţi de vânt, căzuţi pe partea carosabilă. La Viişoara Mare – comuna Viişoara, vântul a rupt un fir electric, intervenţia fiind asigurată de furnizorul de energie electrică, iar la Havârna doi stâlpi de telefonie au fost doborâţi la pământ de vântul puternic. La Ungureni, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un transformator electric”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani.
Judeţul Botoşani rămâne sub avertizare meteorologică tip Cod portocaliu de furtună până joi, la ora 6,00.
„Din după-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.
Notă: instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii”, anunţă meteorologii.
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă pentru intervalul 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00
„În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade”, anunţă meteorologii.