Evoluţia vremii: Intervalul 25.12.2016 ora 20 – 26.12.2017 ora 20
Vremea va fi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse va ninge. Stratul de zăpadă nou depus nu va depăși 10 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale ce vor depăși la rafală 70-80 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Se va semnala ceață, asociată local și cu depunere de chiciură.
Peste 1800 m: temperaturi minime: -21 la -15 gr.C; temperaturi maxime: -12 la -7 gr.C
Sub 1800 m: temperaturi minime: -15 la -9 gr.C; temperaturi maxime: -7 la -3 gr.C
Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în masivele Făgăraș și Bucegi:
La altitudini de peste 1800 m: RISC MARE (4): În intervalul de prognoză cantitațile de precipitații nu vor depăși 10 l/mp și se va putea depune un strat de maxim 10-15 cm peste cei 5-30 cm depuși în ultima perioadă, rezultând un strat mare și instabil. Intensificările puternice ale vântului vor transporta zăpada nou depusă și stratul ar putea chiar să scadă pe alocuri, acumulându-se în continuare noi depozite de zăpadă în zone adăpostite și în partea superioară a versanților. Vântul intens din direcția nord-vest va forma plăci de vânt cu rezistență scăzută îndeosebi pe versanții cu expoziție sud-estică. Se vor menţine condiţiile necesare curgerilor superficiale de zăpadă, dar şi condiţiile declanşărilor de avalanşe medii sau chiar mari, atât spontan dar mai ales la supraîncărcări, îndeosebi în zonele mai abrupte, încărcate cu cantităţi mai mari de zăpadă.
La altitudini mai mici de 1800 m: RISC ÎNSEMNAT (3): Stratul rămâne relativ stabilizat la altitudini joase, însă la altitudini de peste 1600 m stratul nou depus în ultimele zile, de circa 5-20 cm, este instabil iar în orele următoare se vor mai adăuga în medie cca. 5-10 cm de zăpadă proaspătă, accentuând gradul de instabilitate. Declanşarea avalanşelor va fi posibilă chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele mai inclinate, iar în cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii la altitudini de 1600- 1800 m.
ȚARCU – GODEANU
La peste 1800 m: RISC MARE (4): Stratul de zăpadă este puțin stabilizat pe majoritatea versanților, cu rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale, iar la suprafață sunt prezente plăci de vânt. Un nou strat de până la 10 cm se va depune în următorul interval, iar pe văi şi în zonele adăpostite se vor acumula în continuare noi depozite de zăpadă. Stratul nou depus va acționa ca o suprasarcina asupra celui vechi, iar datorită coeziunii scăzute dintre straturi va spori instabilitatea acestuia. Pe pantele suficient de înclinate spontan se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii, riscul fiind amplificat chiar și la supraîncărcări slabe cu turiști sau schiori.
Sub 1800 m: RISC ÎNSEMNAT (3): Stratul este puțin stabilizat, iar la altitudini joase este tasat și umezit ca urmare a precipitațiilor mixte din ultimele zile. Peste acest strat în următoarele 24 ore se vor mai depune circa 10 cm de zăpadă, care vor îngreuna suplimentar stratul de la suprafață. Astfel, pe numeroase pante suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe, mai ales la supraîncărcări cu turiști sau schiori, dar izolat și spontane, de dimensiuni mici și chiar medii. În 25.12.2018, la ora 14, stratul de zăpadă măsura 55 cm la stația meteorologică Cuntu și 50 cm la vf. Țarcu.
PARÂNG
La peste 1800 m: RISC MARE (4): În intervalul de prognoză se va depune un nou strat de până la 5-10 cm, cu rezistenţă scăzută şi coeziune slabă între cristale sau cu straturile mai vechi. Vântul moderat va favoriza formarea placilor de vânt cu rezistență scăzută pe versanți sud-estici iar pe văi şi în zonele adăpostite se vor acumula noi depozite de zăpadă. Pe numeroase pante suficient de înclinate, chiar şi spontan se pot declanşa avalanşe de dimensiuni medii și mari, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe.
Sub 1800 m: RISC ÎNSEMNAT (3): Peste stratul superior, puțin stabilzat, se va depune un nou strat, în general de până la 10 cm. Acest ultim strat va acționa asupra stratului precedent, îngreunându-l suplimentar. Astfel, în condiții de noi suprasarcini, pe pantele foarte înclinate, partea superioară a stratului de zăpadă poate aluneca, declanșând avalanșe de dimeniuni mici și medii, dar la peste 1600 metri existând posibilitatea declanșării de avalanșe și spontane, de dimensiuni mai mici. În 25.12.2018, la ora 14, stratul de zăpadă măsura 62 cm la stația meteorologică Parâng.