COD RUTIER 2018. Programarea la traseu pentru obţinerea permisului auto durează două-trei luni în Ilfov: „O să uit ce am învăţat”

Locuitorii judeţului Ilfov care vor să obţină permisul de conducere trebuie să aştepte două-trei luni pentru a fi programaţi la proba practică (traseu). Potrivit Direcţiei de Permise, cauza perioadei lungi de aşteptare este lipsa de personal, în prezent fiind doar cinci examinatori în Ilfov.
Romania TV
09 mart. 2018, 08:20
COD RUTIER 2018. Programarea la traseu pentru obţinerea permisului auto durează două-trei luni în Ilfov:

Candidaţii din Ilfov care au fost declaraţi admişi la proba teoretică şi vor să se înscrie în aceste zile la proba practică sunt programaţi chiar şi pentru data de 25 iunie 2018, adică pentru o perioadă mai mare de trei luni.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru candidaţii care au picat traseul şi vor să se reprogrameze.

În schimb, la Bucureşti, perioadele de programare au fost reduse la aproximativ 40 de zile, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV).

„În prezent, la Ilfov, avem un agent care este în curs de atestare, numai că nu se poate face atestarea pe loc. Procedura de atestare a unui examinator durează cam trei săptămâni cu totul. Se face pregătirea teoretică, apoi urmează o perioadă de practică de o săptămână în care nu are voie să examineze, după care urmează o probă practică. Apoi trebuie să fie atestat şi să înveţe cum se face examinarea. În prezent, sunt cinci examinatori la Ilfov, iar peste trei săptămâni vor fi 6″, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Catană, directorul DRPCIV.

Potrivit şefului Direcţiei de Permise, o altă problemă o reprezintă faptul că foarte mulţi candidaţi sunt declaraţi respinşi la proba teoretică şi, implicit, există constant un număr mare de candidaţi, care trebuie supravegheaţi la „sală” de o parte a personalului de la traseu.

„Pe lângă faptul că Ilfovul s-a dezvoltat mult în ultimii ani, foarte mulţi candidaţi sunt slabi şi mai mult ne omoară sala decât traseul. Se aglomerează foarte mult la examenul teoretic, iar cei de la sală sunt gestionaţi de acelaşi personal. Adică în loc să am om pe traseu, îl ţin la sală. Din punctul meu de vedere, încă trei examinatori la Ilfov ar rezolva situaţia, cu o constantă de opt agenţi. Undeva prin vară se va ajunge la o normalitate”, a mai declarat Catană, precizând faptul că la Bucureşti, faţă de anul 2016, când perioadele de aşteptare erau chiar şi de 3-4 luni, acum se aşteaptă o lună şi o săptămână.

Potrivit reprezentanţilor DRPCIV, în prezent, în Bucureşti, îşi desfăşoară activitatea 24 examinatori la proba de traseu, care testează, fiecare, 14 candidaţi pe zi, ceea ce înseamnă un total de peste 300 de examinări zilnice.

La Ilfov însă, sunt doar cinci examinatori, care testează fiecare dintre ei tot 14 candidaţi, adică un total zilnic de 70 de examene pe tot serviciul Ilfov.

„Am dat sala pe 6 martie şi am fost programat la traseu pe 25 iunie. Nu este normal ce se întâmplă. Dacă nu reuşesc să iau traseul şi voi fi obligat să repet examenul de mai multe ori, risc să-mi expire dosarul, care e valabil un singur an. Şi ca să-mi fac un nou dosar, trebuie să plătesc şcoala din nou”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mădălin Dumitru, un tânăr de 27 de ani care şi-a depus dosarul pentru programarea la traseu la sediul DRPCIV.

„Am fost programat pe 25 iunie penrtu traseu. Cred că e singura zi liberă. E foarte mult şi cred că o să uit ce am învăţat până atunci. O să-mi iau ore suplimentare, altfel nu o să pot da traseul”, spune şi Mihai Petre (21 de ani), care şi-a depus dosarul pe 8 martie.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Regatul puțin cunoscut de la malurile Mării Negre. Nu multă lume îi știe povestea
Capital.ro
TAXA pe care șoferii sunt obligați să o plătească. Lovitură pentru românii până în 30 de ani
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
BEM APĂ OTRĂVITĂ! Lista localităților din România cu apă contaminată
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Surpriză pregătită de Google. Ce se întâmplă dacă tastezi acest cuvânt la căutare
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Yusuf Dikeç cucerește prima medalie olimpică la tir pentru Turcia cu o atitudine dezinvoltă
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?