COD RUTIER 2022. Amendă de aproape 3000 de lei pentru şoferii care fac această greşeală în weekend

Noi schimbări în Codul Rutier din acest an. Șoferii vor fi amendați cu 2.900 de lei dacă se grăbesc şi încalcă aceste reguli nou introduse.
Filip Stan
03 iun. 2022, 17:12
COD RUTIER 2022. Amendă de aproape 3000 de lei pentru şoferii care fac această greşeală în weekend

COD RUTIER 2022. Guvernul a aprobat o nouă lege pentru Codul Rutier care cuprinde sancțiuni mult mai aspre pentru șoferii care sunt tentați să încalce regulile de circulație. Una dintre încălcări atrage amenzi usturătoare pentru șoferi.

Guvernul a decis ca conducătorii auto care vor circula nejustificat pe banda de urgenţă de pe autostrăzi să primească sancțiuni mult mai usturătoare. Șoferii ar fi buni de plata unei amenzi de până la 2.900 de lei în cazul în care vor încălca legea.

COD RUTIER 2022. Lovitură pentru sute de mii de şoferi. Amenzi de 2000 de lei de miercuri
Totodată, șoferii care vor încălca regula de circulație li se va suspenda dreptul pe a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Alte modificări care tot au legătură cu circulația pe autostrăzi se referă la mersul pe contrasens, la șoferii care întorc sau merg cu spatele. În acest caz, șoferii care vor încălca legea vor rămâne pietoni timp de 120 de zile.

Cod rutier 2022. Cum se completează constatarea amiabilă în caz de accident şi ce acte sunt necesare
COD RUTIER 2022. Alte modificări ale legislației 
O altă schimbare importantă prevede conducătorii auto care trec la nivel cu o cale ferată fără să se asigure sau care șoferii depăşesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră pe orice categorie de drum. Totodată, manevra de depăşire neregulamentară va fi şi aceasta sancționată mai dur. Amenda pentru o astfel de încălcare va ajunge până la 1.160 de lei, iar permisul de conducere va fi reținut pentru o perioadă de 60 de zile.

Toate aceste mdificări au fost inițiate după ce Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 cu privire la circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră.

De asemenea, în urmă cu o lună au fost propuse și alte modificări importante. Printre ele se numără și sancționarea șoferilor care utilizează telefoanele mobile, cu excepția dispozitivelor de tip hands-free, în momentul în care se deplasează cu mașina pe drumurile publice. Această încălcare va fi pedepsită cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

COD RUTIER 2022. Şoferii rămân fără permis dacă întârzie plata amenzilor!
COD RUTIER 2022. Sancțiuni pentru șoferii care dau flash-uri sau claxonează
Conducătorii auto care se vor aventura în drifturi pe stradă sau în parcări se vor alege fără permisul de conducere, conform noilor modificări ale Codului Rutier a intrat în vigoare din 27 februarie.

România s-a angajat ca până în 2030 să reducă la jumătate numărul victimelor din accidentele de circulație

În contradictoriu cu acest angajament, de a reduce până în 2030 la jumătate numărul victimelor din accidentele rutiere, deputații din Comisia de Transporturi s-au gândit să relaxeze sancțiunile.

Cătălin Drulă, președintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților: „Această ordonanță care înăsprea, pentru niște infracțiuni foarte grave în regimul circulației rutiere, pedepsele, a fost ciopârțită azi de Comisia de Transporturi, de majoritatea PSD-PNL-UDMR. Cineva care a fost a avut permisul suspendat pentru faptă foarte gravă, conducea beat cu 150 km la oră printr-un oraș – 15 zile cât primește dovadă de circulație poate săvârși oricâte altfel de contravenții.”

Pentru ca modificările aduse de deputații din Comisia de Transporturi să intre în vigoare ele trebuie să fie votate și în plenul Camerei.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Ce se întâmplă cu taxele pe case și apartamente în 2025? Modificările pregătite de Ministerul de Finanțe
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
RUSIA ȘI-A ÎNTĂRIT RÂNDURILE MILITARE CU 190.000 DE NOI VOLUNTARI, DECLARĂ MEDVEDEV
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!