COD RUTIER 2024. Modificările făcute recent în legislație au dat cale liberă aplicării unor amenzi noi pe străzile din București. Poliția Locală a primit competențe sporite. Cine va fi luat în vizor de oamenii legii și care sunt gesturile, considerate banale de mulți, pentru care se vor aplica sancțiuni usturătoare. Nu doar pietonii și șoferii vor fi amendați, de acum, dacă sunt prinși circulând neregulamentar. După schimbările aduse Codului Rutier, agenții locali vor putea aplica sancțiuni și altor participanți la traficul din Capitală.
COD RUTIER 2024. Un fenomen ce a luat amploare și care pune în pericol siguranța oamenilor a intrat în vizorul autorităților. În încercarea de a stopa fenomenul sesizat de tot mai mulți locuitori ai Capitalei, au fost luate măsuri.
Astfel, prin unele modificări făcute în Codul Rutier, polițiștii locali au primit competențe sporite. Conform noilor prevederi, agenții pot da amenzi noi și celor care merg pe trotinete electrice, care nu circulă în condiții de siguranță. „Polițiștii Locali au primit competențe sporite pe legislația Codului Rutier, astfel că pe lângă pietoni, bicicliști, utilizatori de scutere şi căruțe, îi pot sancționa și pe cei care merg pe trotinete electrice, care nu circulă în condiții de siguranță. Poliţia Locală Sector 6 a intensificat acțiunile de prevenție şi control în rândul utilizatorilor de trotinete electrice şi nu numai!”, a transmis Primăria Sectorului 6.
Doar în luna iunie 2024, au fost aplicate 26 de sancțiuni, a căror valoare totală s-a apropiat de 24.000 de lei, pentru lipsa căştii de protecție, obligatorie prin lege, circulația pe trotuar ori pe aleile din parcuri, la ore de vârf și lipsa cărții de identitate.
Instituția amintește celor care circulă cu trotinete în oraș care sunt regulile pe care sunt obligați să le respecte:
Schimbare importantă pentru mașinile Poliției locale! În ședința de marți, Senatul a aprobat propunerea legislativă de modificare a Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Această modificare permite autovehiculelor care aparțin Poliției locale să folosească dispozitive de avertizare sonore și luminoase cu culoare albastră.
Conform argumentației prezentate în expunerea de motive, Legea 155/2010 privind Poliția locală stabilește cadrul legal pentru echiparea vehiculelor utilizate de Poliția locală cu dispozitive de avertizare sonore și luminoase de culoare albastră.
Cu toate acestea, Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 nu includea inițial Poliția locală în lista entităților autorizate să utilizeze astfel de dispozitive.