Codrin Ştefănescu a anunţat că Liviu Dragnea a fost convocat luni la DNA, exact la ora când medicii i-au programat să îi facă un RMN. El a mai spus că este vorba doar de o chestiune de procedură la care, puteau participa, în mod legal, doar avocaţii şi la care nu era necesară prezenţa fostului lider al PSD.
„Vreau să fac un anunţ! Hărţuirea lui Liviu Dragnea continuă! Mâine a fost convocat la DNA, exact la ora când medicii îi programaseră RMN! Pe o chestie de procedură la care, în mod legal, puteau participa doar avocaţii! Singuri, fără el! Dar sistemul ăsta ticălos şi rezist nu se lasă! Teama de Dragnea transpiră prin toţi porii lor, frica de ceea ce au făcut i-a înnebunit pe toţi! Abuzurile astea, în formă continuată, dovada clară a unor spaime imense. De care, într-un viitor apropiat, ştiu şi ei că vor răspunde! V-am anunţat ca să ştiţi cu toţii ce se întâmplă!”, a scris Codrin Ştefănescu, duminică pe Facebook.
Liviu Dragnea nu are interdicţii suplimentare faţă de cele stabilite la condamnarea sa, respectiv acelea de a fi ales şi de a ocupa funcţii publice, inclusv pe cea din care a comis faptele pentru care a fost condamnat, de preşedinte al CJ Teleorman. În schimb, are alte dosare la DNA.
Liviu Dragnea mai are pe rol două dosare penale
Dosarul vizitei în SUA. Pe 17 mai 2021, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea, în dosarul vizitei pe care a efectuat-o în ianuarie 2017 în SUA, la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump. Dragnea este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței.
Liviu Dragnea a fost eliberat că a participat la activităţi religioase şi sportive. Motivarea instanţei
Fostul președinte PSD, este acuzat că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproape 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA în ianuarie 2017, alături de premierul de atunci, Sorin Grindeanu, pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câștigase alegerile prezidențiale.
În schimbul avantajelor primite, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat, se arată într-un comunicat DNA.
Dosarul Tel Drum. Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum pentru următoarele infracțiuni, săvârșite în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman:
Liviu Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și persoane din mediul de afaceri, potrivit DNA. Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, sumă ce constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare SC Tel Drum SA, mai arată procurorii DNA