Olaru a făcut această propunere vorbind despre nevoia Ministerului Public de a avea iniţiativă legislativă proprie, pe care a semnalat-o şi în proiectul său de management, potrivit Mediafax.
„Suntem probabil cel mai mare consumator de legislaţie penală când vorbim de punerea în practică a unor creaţii legislative, dar paradoxul face să nu putem să ne promovăm propriile legi, prin intermediul autorităţii legislative indiscutabil, când experienţa practică a procurorilor arată că sunt legi care trebuie modificate, sunt legi care trebuie abrogate, sunt aspecte infracţionale care nu sunt documentate la un moment dat de legislaţia în vigoare„, a spus Codruţ Olaru.
El a precizat că, în opinia sa, Ministerul Public are nevoie de iniţiativă legislativă proprie, adăugând că, în acest context, „poate că trebuie luată în calcul includerea în CSAT”.
„Suntem singurul Minister Public care, deşi avem responsabilitate pe tot ce înseamnă poziţii strategice pe zona noastră, nu suntem incluşi în CSAT„, a mai spus Olaru.
Candidatul la funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi-a prezentat proiectul de management şi a răspuns întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.
Înaintea lui Codruţ Olaru au fost audiaţi de către membrii Secţiei pentru procurori a CSM Tiberiu Niţu şi Bogdan Licu.
Premierul Victor Ponta i-a propus în 3 aprilie, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pe Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe Bogdan Licu pentru postul de prim-adjunct al procurorului general şi pe Codruţ Olaru ca adjunct al procurorului general.