Codrut Seres a fost audiat la DNA in calitate de martor, in dosarul achizitiilor Hidroelectrica. La iesire, Sereş a vorbit si despre dosarul ICA, in care Dan Voiculescu urmeaza sa primeasca o sentinta vineri.
„Eu cred ca justitia in Romania va da solutia potrivita cazului respectiv. Eu stiu ca justitia este corecta„, a spus Codrut Seres, citat de ziare.com.
Întrebat de jurnalişti daca mai face parte dintre apropiatii lui Dan Voiculescu, Codrut Seres a spus: „Am fost un apropiat. Am plecat din trust in urma cu un an. Nu am tinut legatura cu domnul Voiculescu”.
Codruţ Sereş a fost membru al Consiliul de Administratie al Editurii Intact, care edita Jurnalul National, pana in luna mai 2011, dupa care a devenit presedintele Consiliului de Administratie al Intact Media Group, pana in octombrie 2013, cand si-a dat demisia.
Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş a fost audiat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care fostul parlamentar Cătălin Voicu este acuzat că intervenit pentru favorizarea unei firme pe lângă funcţionarii din Electrica şi MEC.
În 23 iulie, Cătălin Voicu, fost senator, deputat şi consilier prezidenţial, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.
Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, în calitate de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit în mai multe rânduri pe lângă funcţionari din cadrul Electrica SA, Electrica Serv SA şi respectiv funcţionari din cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului, pentru ca o firmă să fie favorizată în relaţia cu aceste societăţi comerciale, dar şi cu SISE Moldova şi SISE Muntenia Nord, în cadrul unor proceduri de achiziţie publică cu privire la produse/materiale de protecţie a muncii.
Cătălin Voicu este acuzat că a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar şi la preţuri supraevaluate, achiziţionate de la acelaşi furnizor.
Aceste ‘intervenţii’ au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma respectivă.
Ca urmare a acestor ‘intervenţii’ a fost produs un prejudiciu de aproximativ 1,4 milioane euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicată de firma respectivă în relaţia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor în drepturi şi obligaţii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA), şi peste 252.000 euro, reprezentând diferenţa de preţ între valoarea de cumpărare şi valoarea de revânzare practicate de firma respectivă în relaţia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord.
În prezent, Cătălin Voicu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv la şapte ani închisoare într-un alt dosar, pentru trafic de influenţă.