Demisia acestora de la conducerea aplicaţiei cu cea mai rapidă creştere de venituri în cadrul Facebook survine la doar câteva luni după plecarea lui Jan Koum, cofondatorul serviciului de mesagerie deţinut de Facebook, WhatsApp, şi lasă fără dezvoltatori două dintre cele mai importante servicii ale reţelei de socializare.
Decizia survine într-un moment în care Facebook se află sub tirul criticilor pentru maniera în care asigură protecţia datelor utilizatorilor. În acelaşi timp, aplicaţia trebuie să se protejeze împotriva eforturilor politice de a răspândi informaţii false şi să facă faţă exodului utilizatorilor tineri care se îndreaptă către alte platforme pentru a comunica cu familia şi prietenii.
Systrom a scris luni într-un articol de pe blog că el şi Krieger intenţionează să facă o pauză pentru a-şi explora „din nou curiozitatea şi creativitatea”.
Anunţul celor doi a urmat mai multor disensiuni cu directorul Facebook, Mark Zuckerberg, pe tema direcţiei în care se va îndrepta Instagram, scrie Bloomberg.
Într-un comunicat, Zuckerberg i-a descris pe cofondatori ca doi „extraordinari coordonatori de produs”.
„Am învăţat multe lucrând împreună cu ei în ultimii şase ani şi mi-a făcut o adevărată plăcere. Le doresc numai bine şi aştept cu nerăbdare să văd ce vor construi în continuare”, a spus Zuckerberg.
Systrom şi Krieger s-au întâlnit prin intermediul Universităţii Stanford şi au lucrat separat în Silicon Valley înainte de a crea Instagram, în 2010.
Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru un miliard de dolari. Aplicaţia de fotografie are peste un miliard de utilizatori activi lunar şi s-a dezvoltat adăugând opţiuni noi, precum serviciul de mesagerie şi scurte videoclipuri.