Ziarul Süddeutschen Zeitung şi postul de radio public regional NDR au informat că Cornelius Gurlitt şi-a făcut recent un testament din cauza fragilităţii stării sale de sănătate şi şi-a exprimat ultima dorinţă cu privire la colecţia sa, a cărei existenţă a fost dezvăluită anul trecut.
Cele 1.280 de lucrări, printre care unele semnate de Picasso, Chagall, Matisse, Beckmann şi Nolde, trebuie să rămână împreună la această fundaţie – al cărei nume nu a fost dat publicităţii – şi să nu ajungă în mâinile vreuneia dintre puţinele rude ale lui Gurlitt.
Pe urmele OPERELOR de ARTĂ furate de nazişti: A fost găsită colecţia lui Cornelius GURLITT
Testamentul a fost redactat de un avocat al colecţionarului într-un salon al spitalului în care fusese internat Gurlitt înainte de a fi supus unei intervenţii cardiace.
Autorităţile germane au semnalat la rândul lor că acordul dintre Gurlitt, guvernul german şi landul Bavaria pentru verificarea întregii colecţii în interval de un an – în căutarea lucrărilor confiscate de nazişti – rămâne în vigoare.
Cazul Gurlitt a atras atenţia publicului în luna noiembrie a anului trecut, când s-a dezvăluit că octogenarul avea în locuinţa sa un adevărat tezaur de artă plastică.
VEZI ŞI A fost descoperită comoara secretă a naziştilor: valorează un miliard de euro