Principala cerinţă a fost legată de constituirea unui grup operativ format din reprezentanți de la ministerele Sănătății, al Muncii și de Interne, care „să acționeze și să poată verifica cu deadline-uri ce se întâmplă cu acești oameni și cu măsurile integrate de sprijin”.
„Nu cerem decât o echipă de 4-5 oameni reuniți într-o cameră, care să trimită pacienții la evaluare. Această evaluare trebuie făcută de un grup constant de medici, care să-i spună pacientului ce are de făcut și să completeze formularul cu starea de sănătate, apoi să îi dea o carte de vizită unde să se adreseze pentru kinetoterapie, consiliere psihologică sau ce are nevoie. Unii pacienți sunt așa de descurajați, că s-au gândit serios să se sinucidă. Nu au nicio informație, nu știu ce trebuie să facă, unde să ceară ajutor„, a declarat Pavel Popescu pentru pressone.ro.
Pavel Popescu este unul din românii care s-au implicat cel mai activ după drama Colectiv. El a reuşit inclusiv să convingă medicii de la spitalul din Bergen să vină în România şi să preia pe unii dintre răniţii de la clubul Colectiv.
CITEŞTE ŞI Unul dintre răniţii din Colectiv, dezvăluiri uluitoare după externare: Mi se pare o mare porcărie