„Colentina” ar putea redeveni spital COVID. Orban: „Vom creşte capacitatea secţiilor ATI. Vom face asta în trei spitale”

În contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectări zilnice şi a ocupării aproape în totalitate a numărului de paturi la Terapie Intensivă, premierul Ludovic Orban a anunţat că va dispune creşterea numărului de paturi în această secţie şi va face acest lucru în trei unităţi spitaliceşti.
Romania TV
01 oct. 2020, 10:18

Am discutat cu domnul Tătaru să creștem capacitatea secțiilor ATI. Avem posibilitatea să facem asta la Matei Balș, să retransformăm Spitalul Colentina în spital COVID, să punem în funcțiune secția de la Spitalul Witting, unde, sincer, nu înțeleg de ce nu funcționează”, a spus Ludovic Orban.

Reamintim că Spitalul Colentina a fost redeschis pentru pacienții non-COVID, pentru a doua oară de la debutul epidemiei în România, la sfârşitul lunii august. Spitalul Colentina a devenit primul spital „generalist” din România transformat în spital de boli infecțioase începând din 16 martie. La acea dată, toți pacienții non-covid au fost externaţi, iar cei care mai necesitau o perioadă de internare au fost transferaţi la alte spitale.

Citeşte şi Medic Terapie Intensivă: Numărul de infectări va continua să crească, dar sistemul medical nu va intra în colaps în perioada următoare

Pe 16 iulie, Spitalul Colentina a fost redeschis pentru prima dată după patru luni pentru pacienții non-COVID, dar închis la scurt timp din cauza creșterii numărului de cazuri.

Toate locurile din secţiile ATI ale spitalelor din Capitală, ocupate

Spitalele bucureştene în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus sunt pline, iar în secţiile de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri. În București, sunt peste 1.500 de paturi la ATI, însă sunt manageri de spitale non-COVID care încearcă de câteva zile să transfere pacienți cu COVID, dar nu au unde să-i transfere, iar aceste persoane rămân în izolatorul de la camera de urgență, până se eliberează un pat, informează Digi 24.

Secţia ATI de la Spitalul Marius Nasta este ocupată, doar patru locuri mai sunt libere, din care numai unul are oxigen disponibil, astfel că celelalte trei nu pot ajuta pacienții care ar dezvolta complicaţii. La Spitalul Colentina, care, în acest moment, este parțial de suport COVID, cele 50 de locuri, inclusiv de la ATI, sunt toate ocupate. La Institutul Matei Balș se fac în fiecare zi externări, însă paturile se ocupă în orele imediat următoare.

În țară, în prezent sunt peste 13.000 de paturi în secțiile care tratează persoane infectate cu coronavirus, iar 5.092 sunt neocupate. La ATI sunt disponibile 1.050 de locuri în țară, dintre care jumătate sunt ocupate. 

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în mai multe orașe din România. Se oferă salarii bune și nu e nevoie de studii superioare pentru unele posturi
Capital.ro
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Playtech.ro
ȘOC! A făcut AVC pe scenă, sub privirile îngrozite ale fanilor. Celebra cântăreață s-a prăbușit în timp ce cânta
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Cu cât s-ar putea majora pensiile de la 1 ianuarie. Simulare de calcul
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Vremea se transformă în București. Se anunță fenomene extreme
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Derya, o tânără româncă adoptată de o familie din Turcia, vrea să-și găsească mama: „Simt că mama mă așteaptă”. Povestea emoționantă a fetei a făcut înconjurul internetului
Cancan.ro
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Adelina Chivu, anunț după 17 ani de căsnicie cu Cristi Chivu: Am renunțat la tot
StirileBZI
Acești pensionari vor primi 100 de lei în plus din octombrie! În ce condiții se aplică majorarea
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Descoperire arheologică în Polonia: Un schelet din secolul XVII cu semne de protecție împotriva vampirilor
MediaFlux
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hermès Birkin pierde titlul de cea mai scumpă geantă din lume! Rabanne lansează geanta Nano de aur. Care este povestea acesteia?