Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19

Colin Powell, primul afroamerican numit secretar de Stat al Statelor Unite, a murit din cauza complicaţiilor provocate de COIVD-19. Reputat diplomat care a conturat politica externă americană la sfârşitul secolului al XX-lea, Powell s-a stins din viaţă la 84 de ani.
Razvan Mihalascu
18 oct. 2021, 15:17
Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19

Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Anunţul decesului a fost făcut de familia fostului politician, pe Facebook.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar american de stat şi şef al Statului major interarme, s-a stins din viaţă din cauza complicaţiilor generate de COVID.

Am pierdut un soţ iubitor şi remarcabil, un tată, un bunic şi un mare american”, a anunţat familia lui Powell pe Facebook.

Potrivit apropiaţilor, Colin Powell era vaccinat anti-COVID cu schemă completă.

Colin Powell a murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19. Biografia politicianului care a contribuit decisiv la politica externă a SUA

Colin Luther Powell s-a născut pe 5 aprilie 1937 în Harlem, New York, părinţii săi fiind imigranţi de origine jamaicană. A copilărit în cartierul South Bronx şi a urmat studiile la City College of New York. Ca student a participat la programul de instruire pentru rezervişti (ROTC) şi a obţinut cel mai înalt grad, de cadet colonel.

Colin Powell a fost primul afroamerican numit în funcţia de secretar de Stat în timpul mai multor administraţii republicane. El a contribuit la elaborarea politicii externe a Statelor Unite ale Americii la sfârşitul secolului al XX-lea şi la începutul secolului XI.

Cu o carieră militară remarcabilă, Colin Powell a fost decorat pentru merite deosebite în timpul Războiului din Vietnam. El a devenit primul afroamerican, numit în funcţia de consilier în domeniul Securităţii în timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan şi a fost cel mai tânăr, dar şi primul afromerican desemnat Şeful Statului Major Interarme în administraţia preşedintelui George H.W. Bush.

Popularitatea lui Colin Powell a crescut după ce coaliţia militară condusă de SUA a câştigat războiul din Golf, conform CNN.

De altfel, la mijlocul anilor ’90, Colin Powell era dat drept favorit pentru a deveni primul preşedinte afroamerican al Statelor Unite.

Citeşte şi: Fiica mentorului lui Vladimir Putin, implicată într-un accident cumplit în Rusia. Două persoane au murit

Colin Powell a vizitat de mai multe ori România

Între înaltul oficial american și Corina Crețu, acum europarlamentar, a existat o legătură strânsă ce a devenit publică după ce hackerul Guccifer i-a spart contul de email Corinei Crețu.

Citeşte şi: Medic ATI, mărturii sfâșietoare: „O tânără pacientă Covid m-a rugat să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'