Colindele sunt interpretate într-un stil bisericesc, psaltic şi coral de grupul „Brevis Cuartet” din care fac parte patru preoţi de la Mănăstirea Curtea de Argeş.
„Ne dorim să aducem în sufletele tuturor românilor lumina Crăciunului. Sărbătorile ar trebui să fie mai mult decât cadouri şi mese îmbelşugate. Cea mai importantă sărbătoare este Naşterea Domnului şi trebuie să fim pregătiţi spiritual ca de Crăciun să-l primim în casele noastre pe Mântuitor. Aceasta este şi simbolistica acestor colinde. Preoţii noştri, asemenea îngerilor, vestesc prin colinde Naşterea Mântuitorului”, a spus Arhidiacon Caliopie Ichim.
Reprezentanţii Mănăstirii mai spun că aceste cântece pot fi ascultate pe un suport mai puţin obişnuit, pe iPhone şi iPad, deoarece Biserica Ortodoxă trebuie să ţină pasul cu societatea.
„Trăim într-o lume a vitezei. Oamenii nu mai au răgaz pentru micile bucurii ale sufletului. Datoria Bisericii este să propovăduiască Cuvântul Domnului, indiferent de mijloace. De aceea, nu trebuie să considerăm tehnologia ca fiind o piedică, ci să ne ajutăm de ea”, a adăugat Arhidiacon Caliopie Ichim.
Potrivit comunicatului, aplicaţia pentru iPhone şi iPad „Mănăstirea Curtea de Argeş”, lansată la începutul lunii octombrie, „oferă credincioşilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugăciunile de suflet”. În plus, utilizatorii pot afla ştiri din domeniul religios, hramuri, pelerinaje, acţiuni ale Bisericii. Din momentul în care a fost lansată, mii de utilizatori au accesat aplicaţia, peste 25% dintre aceştia sunt din străinătate, se mai spune în comunicat.
„Aplicaţia este frecvent în topuri la categoria educaţie în Italia, Spania şi Grecia. A avut mare succes în străinătate pentru că sunt mulţi emigranţi români care au nevoie să păstreze o legătură cu ritul lor, ortodoxia”, a explicat Alexandru Badan, reprezentantul firmei ApplusMobile, care a dezvoltat această aplicaţie.