Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Gabriela Firea anunţă primele măsuri după avertizările meteorologilor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat comandament de iarnă la primărie pentru a discuta despre furnizarea agentului termic în Bucureşti în condiţiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat temperaturi scăzute şi ploi în următoarele zile. 
Filip Stan
29 oct. 2019, 14:44
Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Gabriela Firea anunţă primele măsuri după avertizările meteorologilor

„In urmatoarele doua zile vremea se va raci semnificativ in Bucuresti, anunta prognoza meteo. A venit momentul pentru ca RADET sa inceapa furnizarea caldurii in apartamente, lucru pentru care s-au facut deja probele tehnice.
Am convocat astazi un Comandament pentru pregatirea sezonului rece, la care participa toate institutiiile cu atributii”, a anunţat primarul Gabriela Firea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoza meteo specială pentru Bucureşti. Potrivit meteorologilor, vremea intră într-un proces de răcire începând de marţi noapte. De miercuri îşi fac apariţia şi ploile, iar vântul va avea intensificări amplificând senzaţia de rece. Joi temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade. 

Marţi, valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară, astfel că maxima va fi de 17…18 grade. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

Miercuri, vremea se va răci semnificativ, temperatura maximă urmând a fi de 9…10 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (cu viteze la rafală în jurul a 45 km/h) amplificând
senzația de rece. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.

Joi, vremea va fi închisă și deosebit de rece – temperatura maximă urmând a se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă în jurul a 2 grade. Îndeosebi ziua temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări (cu viteze la rafală de
45… 50 km/h) amplificând senzația de rece.

Alertă meteo: Vreme deosebit de rece, ninsori la munte şi precipitaţii mixte în zonele mai joase, până vineri

Potrivit legii, furnizarea agentului termic pentru încălzire va fi făcută în momentul în care se înregistrează, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-6.00, valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici.

Încă de la începutul lunii octombrie, RADET a început să furnizeze căldură la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii publice care au solicitat acest lucru.

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris, prin reprezentanţii legali, la registratura RADET din str. Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected].

Dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon 031.94.42 şi 0800.820.002.

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Arde întreaga Românie. Temperaturi de nesuportat
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?