„Nu avem motive să ne îngrijorăm, întregul necesar este acoperit. Azi-dimineaţă erau 10.000 de consumatori întrerupţi, acum – la ora 15.00 – mai sunt doar 2.000, deci lucrurile se îndreaptă spre normal”, a spus Corina Popescu.
Consumul de gaze a urcat la 72,3 milioane de metri cubi, iar cel de energie electrică la „puţin sub 10.000 KWh”, a mai arătat Corina Popescu, precizând că acestea au fost maxime istorice.
La rândul său, transportatorul naţional de gaze, Transgaz, nu se aşteaptă la probleme cu acoperirea consumului de gaze naturale al utilizatorilor casnici şi industriali, cu toate că nivelul acestuia este la cote record. „Având în vedere condiţiile meteo din ultima perioadă şi consumurile record de gaze naturale înregistrate la nivelul ţării, vă informăm că sistemul naţional de transport gaze naturale funcţionează în parametrii normali şi nu preconizăm probleme în acoperirea consumului utilizatorilor casnici şi industriali”, se arată într-un comunicat al Transgaz. Necesarul de gaze a fost asigurat din producţia internă (28 de milioane de metri cubi), din extracţiile directe din depozite (26 de milioane de metri cubi) şi din import (circa 2,8 milioane de metri cubi).
Potrivit Mediafax, în data de 9 ianuarie, până la ora 18.00, alimentarea cu energie electrică a fost reluată în toate localităţile din zona de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. Un număr de 33 de echipe ale E-Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor intervin în continuare pentru a soluţiona deranjamente punctuale în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.