Combaterea consumului de droguri, fluidizarea traficului prin mutarea lui în subteran şi transformarea Capitalei în port la Dunăre, câteva dintre obiectivele cuprinse în „Planul pentru Bucureşti” al lui Sebastian Burduja

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcţia de primar general, vrea să schimbe radical înfăţişarea Bucureştiului. Acesta şi-a prezentat, luni, „Planul pentru Bucureşti”, care prevede, printre altele, propuneri referitoare la combaterea consumului de droguri, la fluidizarea traficului prin mutarea în subteran, la termoficare, la digitalizare, dar și un proiect numit „Bucureştiul port la Dunăre”, transmite Agerpres.
Alina Costache
29 apr. 2024, 23:37
Combaterea consumului de droguri, fluidizarea traficului prin mutarea lui în subteran şi transformarea Capitalei în port la Dunăre, câteva dintre obiectivele cuprinse în

Sebastian Burduja a transpus ideile sale pentru Bucureşti în cartea „Planul pentru Bucureşti”. Candidatul PNL a subliniat faptul că nu intră în cursa pentru Primăria Capitalei pentru a obţine o funcţie, ci pentru a schimba faţa Bucureştiului.

Am scris această carte tocmai pentru a da o perspectivă şi, aşa cum ştiţi, era publicată înainte de a fi anunţat candidatul PNL. Pentru că nu am intrat în această luptă, împreună cu dumneavoastră, pentru o funcţie. Am intrat pentru ideile care merită să fie puse în practică”, a spus Burduja.

Citeste si EXCLUSIV | Sebastian Burduja: ”Pentru mine este o bucurie că nu se retrage Cristian Popescu Piedone. Eu sunt aici să câștig”

Acesta a menţionat că studiile pe care le are îl ajută să modernizeze administraţia.

Eu m-am pregătit în dezvoltare urbană, asta am făcut la Banca Mondială, asta am studiat la Stanford, la Harvard”, a explicat Sebastian Burduja.

Care este „Planul pentru Bucureşti” al lui Sebastian Burduja

Printre proiectele pentru Bucureşti menţionate în carte se-numără combaterea consumului de droguri. Candidatul PNL dă asigurări că acest lucru este perfect realizabil dacă primăria conlucrează cu Ministerul de Interne, iar poliţiştii locali vor fi prezenţi în proximitatea şcolilor.

Referitor la fluidizarea traficului, Burduja spune că soluţia este mutarea acestuia în subteran, astfel încât oraşul să le rămână oamenilor.

Să ducem traficul în subteran şi să lăsăm oraşul pentru oameni”, a arătat Burduja, dând ca exemplu efectul pe care l-a avut proiectul „The Big Dig” din oraşul american Boston.

Bucureşti, port la Dunăre

Liberaul a spus, totdată, că vrea să vadă materializată ideea lui Alexandru Ioan Cuza, aceea de a transforma Bucureştiul în port la Dunăre.

E un proiect la care ţin mult şi se numeşte Bucureştiul port la Dunăre. Avem un canal Dunăre-Bucureşti, care e terminat în proporţie de cam 70%. Nimeni nu a fost în stare în 34 de ani să facă asta. Ideea nu e a comuniştilor, e de la Alexandru Ioan Cuza.

Gândiţi-vă cum ar fi ca Bucureştiul să intre în liga oraşelor europene care sunt port la Dunăre: Budapesta, Belgrad, Viena, Bratislava. Aparţinem de acest club. Transportul pe apă, apropo, e cea mai ieftină formă de transport. Croazieră pe Dunăre Bucureşti-Viena? Sigur! Croazieră pe Dunăre Bucureşti – Delta Dunării? De ce nu? Am spus de la bun început, nu trebuie să ne mai propunem lucruri mici, mizele mici fac oamenii mici şi oraşe mici, mizele mari fac oamenii mari şi oraşe mari”, a afirmat Burduja.

Soluţiile lui Sebastian Burduja pentru ca bucureştenii să nu mai îngheţe de frig sau să stea fără apă caldă

Sebastian Burduja le promite bucureştenilor că nu vor mai duce lipsa apei calde şi a căldurii. Printre soluţiile prezentate a fost şi faptul că în nordul Bucureştiului este apă geotermală, care trebuie folosită ca energie verde, energie regenerabilă, pentru încălzire.

Citeste si EXCLUSIV | Sebastian Burduja ar fi încercat să îl contacteze pe Nicușor Dan, însă primarul Capitalei nu a răspuns. ”Spune-ne trei lucruri de care ești mândru”

Burduja are, de asemenea, în plan crearea unui parc nou, care să lege Parcul Izvor de parcul din jurul Palatului Parlamentului de parcul din faţa Academiei Române.

Liberalul a vorbit şi de necesitatea construirii unor parcări subterane, dar şi de transformarea Pădurii Băneasa într-un parc urban.

Bucureştiul digital şi crearea de „fabrică de unicorni” a fost ultimul punct prezentat.

La Bucureştiul digital vreau să vă vorbesc de un proiect de suflet care se numeşte «fabrica de unicorni». «Fabrica de unicorni» s-a întâmplat la Lisabona. Primăria de acolo a luat o zonă industrială veche, o fostă fabrică, şi a transformat-o într-un hub pentru start-up-uri. Arată senzaţional! Avem foarte multe spaţii din Bucureşti care se pretează la asta!”, a mai spus Burduja.

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Evitați aceste medicamente, pe caniculă. Puteți să aveți probleme uriașe
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Jaf armat in sudul Italiei: 3 milioane de euro furati dintr-un microbuz de transport valori
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!